6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα

Κλασικά σαρακοστιανά εδέσματα αλλά και πιάτα με παραδοσιακή βάση και μικρά μοντέρνα twists βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο.

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα

Κλασικά σαρακοστιανά εδέσματα αλλά και πιάτα με παραδοσιακή βάση και μικρά μοντέρνα twists βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο, στήνοντας μια ποικιλόμορφη, πολύ ζωντανή, νηστίσιμη γευστική σκηνή, που μόνο μονότονη δεν μπορείς να την πεις. Λάβετε φάγετε...

Σμυρναίικη αύρα στο «1903 Α Τaste of Smyrna»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 1

Στο μικρό και πολυμήχανο αποσταγματοποτείον της Γλυφάδας ονόματι «1903 Α Τaste of Smyrna» ξεκινήστε οπωσδήποτε με την «μπαρουτοκαπνισμένη χαβιαροσαλάτα» του Ηλία Σκουλά^ αυτή η γενναιόδωρη σε εντάσεις κρεμώδης ταραμοσαλάτα με τα καπνιστά μύδια είναι απίθανη, ιδίως άμα βάλεις δίπλα της ένα τσίπουρο ή μια yeni raki.

Πίτα πολυφωνική στο «Αγάνι»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 2

Την ιδιαίτερη, μυρωδάτη χορτόπιτά του με θαλασσινά ο Στάθης Κουτέρης τη φτιάχνει από τότε που το εστιατόριό του ήταν στην Αλσούπολη. Και τώρα, που το «Αγάνι» βρίσκεται στο Μαρούσι, δηλώνει νόστιμο «παρών» με τραγανό φύλλο σε ρόδινο χρώμα κι ενδιαφέρουσα γέμιση-μιξάζ στεριάς και θάλασσας.

Σύγχρονη παράδοση στον «Βλάσση»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 3

Στον «Βλάσση», σε έναν παράδρομο της Μιχαλακοπούλου, θα βρείτε ένα κριθαρότο με γαρίδες και λεπτοκομμένα λαχανικά (καροτάκια, κολοκυθάκια, μαραθόριζα κ.ά.), ανάλαφρο, με ελαφρώς υδαρή και νόστιμη σάλτσα. Δοκιμάστε όμως και το λαχανόρυζο με την ντομάτα και την καυτερή πιπεριά και τον ανηθάτο αρακά στην κατσαρόλα.

Νησιώτικα και στεριανά στην «Αλεξάνδρα»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 4

Σταθερά καλό ελληνικό εστιατόριο, η «Αλεξάνδρα» στο Πάρκο Παναθηναίων έχει κάποιες συνταγές νηστίσιμες μεν, που κάνουν καριέρα όλο το χρόνο δε, και αξίζει να τις δοκιμάσεις, όπως τα εύγευστα κυκλαδίτικα ρεβίθια και η μακαρονάδα με τα θαλασσινά στη λαδόκολλα, ένα πιάτο που δεν λείπει ποτέ από το μενού εδώ και χρόνια.

Νηστίσιμα με θέα στο «La Suite Lounge»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 5

Χταποδάκι γιαχνί με κοφτό μακαρονάκι, αγκινάρες με χλωροκούκια και μάραθο, γίγαντες με φρέσκια ντομάτα και καρότο, σουπιές με Αγιωργίτικο και χόρτα, ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι, με λεμόνι κι ελαιόλαδο Χαλκιδικής και άλλες πολλές προτάσεις εναλλάσσονται σε καθημερινή βάση στο «La Suite Lounge», στα ψηλά πατώματα του «St George Lycabettus».

Σαρακοστιανό μενού στο «La Brasserie»

6 στέκια για σαρακοστιανά τσιμπολογήματα - εικόνα 6

Στο «La Brasserie», στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Titania», μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή προτείνουν ένα ειδικό μενού με παραδοσιακές συνταγές της Σαρακοστής: αγκινάρες αλά πολίτα, καλαμάρια γεμιστά με σπανάκι, ρύζι και λαχανικά, γίγαντες στο φούρνο με χειμωνιά­τικα λαχανικά, ρεβιθάδα, ταραμοκεφτέδες με φρέσκο κρεμμυδάκι και δυόσμο...

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Αγάνι

Λεωφ. Κηφισίας 22, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.