7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη

Παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια, συκωταριές, λουκάνικά, κοντοσούβλι… Επτά σενάρια για την Τσικνοπέμπτη που σε πιάνουν από τη μύτη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη

Παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια, συκωταριές, λουκάνικά, κοντοσούβλι… Επτά εστιατορικά σενάρια για την Τσικνοπέμπτη που σε πιάνουν από τη μύτη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 1

Αλεξάνδρα
Δίπλα στις μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος, τα ριγανάτα, αφράτα μπιφτέκια και το ψαρονέφρι στα κάρβουνα, το μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο του πάρκου των Παναθηναίων βγάζει, ειδικά για την ημέρα, αρνίσια συκωταριά και παϊδάκια.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 2

Όμικρον
Το ειδικό μενού στο εστιατόριο της Κηφισιάς ξεκινάει με μπρουσκέτα με σύγκλινο, φλογέρες κοτόπουλου και σαλάτα και συνεχίζει με χοιρινά μπριζολάκια και γλυκό κουταλιού με παγωτό καϊμάκι (€ 26 το άτομο).

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 3

Μimaya
Στο μενού χωριάτικη, γραβιέρα σαγανάκι κι ένα grill με τα όλα του (φιλετάκια κοτόπουλο, ψαρονέφρι, sirloin black angus, αρνίσια παϊδάκια, λουκάνικο ξυδάτο με 3 σάλτσες) και μους σοκολάτας για φινάλε (€ 23 το άτομο). Κερνάνε και το πρώτο ποτήρι κρασί.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 4

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Προτείνει κρέμα κουνουπιδιού, σαλάτα με απάκι, χοιρινές μπουκίτσες σοτέ, τριλογία κρεάτων σε κοντοσούβλι και πανακότα με μαστίχα (€ 29 το άτομο). Και για συνοδευτικό, εκείνη τη συγκλονιστική θέα σε όλη την πόλη.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 5

Salero
Σε κρεατικό ρυθμό και το πολύχρωμο στέκι των Εξαρχείων. Με παϊδάκια κοτόπουλου με σος BBQ και αρνίσια με τσίλι, χοιρινή πανσέτα στη σχάρα, ποικιλίες κρεατικών, μανιτάρια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και πλιγούρι και άλλα πολλά.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 6

Κλίμα-Κλήμα
Ένα mixed grill για δύο άτομα (€ 20) προτείνει για την Τσικνοπέμπτη το wine-resto-bar των Βριλησσσίων, με χειροποίητες σεφταλιές, χωριάτικο λουκάνικο, μαριναρισμένα χοιρινά πανσετάκια και αρνίσια μπιφτέκια. Κι από κόκκινα κρασιά, για να τα συνοδεύσετε, έχουν ολόκληρη κολεξιόν.

7 σενάρια για την Τσικνοπέμπτη - εικόνα 7

Musique Café & More
Και η κουζίνα του μοντέρνου café-bar restaurant της πλατείας Προσκόπων ακολουθεί την παράδοση και μπαίνει την Τσικνοπέμπτη στο ψητό, προτείνοντας (a la carte) μια σειρά από παραδοσιακά κρεατικά και τα απαραίτητα συνοδευτικά τους: χόρτα, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, παϊδάκια κοτόπουλου και αρνίσια, κεμπάπ, μπριζολάκια χοιρινά και μοσχαρίσιο συκώτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Salero

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.