6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο

Mε το Τριώδιο να ανοίγει νωρίς νωρίς φέτος, ιδού έξι ωραίες ταβέρνες για να το γλεντήσουμε!

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο

Μόλις κρύψαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε απ’ το μπαούλο τα αποκριάτικα, με το Τριώδιο να ανοίγει νωρίς νωρίς φέτος. Ιδού έξι ωραίες ταβέρνες για να το γλεντήσουμε!

Μονοκατοικία

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 1

Τολμηρό νεο-arte povera look σε ανακαινισμένο χώρο που προβάλλει τα τούβλα του. Καλή καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, πρωτότυπο ριζότο με άγρια μανιτάρια και πετιμέζι, τρυφερό μοσχαράκι στιφάδο, νόστιμος ντοματένιος καγιανάς με λουκάνικο, ωραίο τρίγωνο με κρέμα, μήλα και γρανίτα κρασιού.

Εν Ελλάδι

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 2

Αίσθηση μοντέρνας ταβέρνας, μαζί με αστικό παλιομοδίτικο άρωμα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Μιχάλης Ντουνέτας^ παστίτσιο με μοσχαρίσια ουρά και αφράτη κρέπα πατάτας, γόνος καλαμαριού με ντιπ ταραμά, πληθωρικό αρνάκι φρικασέ με σταμναγκάθι και μοσχαρίσια μάγουλα με σπαστές πατάτες και χόρτα.

Κωσταντώνηδες

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 3

Ψαγμένη ταβέρνα με γλυκιά ατμόσφαιρα, ωραία ζωντανή μουσική και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Εξαιρετικό κριθαρότο με βοδινή ουρά και λάδι τρούφας, λαχανοσαλάτα με ξερά σύκα και σάλτσα πορτοκαλιού, τραγανοί γκιουζλεμέδες, μυρωδάτη τηγανιά με μουστάρδα, θυμάρι και ξερό κόλιανδρο.

Δράμι

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 4

Νεο-παραδοσιακό στιλ, με πολλές γενιές μπακάλικων να ζωντανεύουν όμορφα στη σάλα του. Σέρτικη πολίτικη σαλάτα, τραγανοί τυρολουκουμάδες με καβουρδισμένο αμύγδαλο, γκιουζλεμές γεμισμένος με καβουρμά, φέτα και μυρωδικά, «κλέφτικο του Μοριά» ήτοι πανσέτα σουβλάκι με νόστιμες ψητές ντομάτες.

Mezze

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 5

Τουβλάκια, παλιακά πορτοπαράθυρα, εμαγιέ ρετρό φωτιστικά σ’ έναν καλλωπισμένο χώρο. Τυροκροκέτες αέρινες, σαγανάκι τυριών πληθωρικό και νόστιμο, πολύ καλό μπουγιουρντί, εντυπωσιακή σούβλα, ωραιότατη τσιπούρα ψημένη σε κρούστα αλατιού^ επιμέλεια από τον Νίκο Φωτιάδη και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα

6 ταβέρνες για ν’ ανοίξουμε το Τριώδιο - εικόνα 6

Eλληνο-ποπ διακόσμηση με old fashioned προϊόντα. Xοιρινά μπριζολάκια με καροτάκι βουτύρου, σουσάμι, πατάτες, σάλτσα πορτοκάλι και μέλι^ μιλφέιγ ψητών λαχανικών με μαστέλο Χίου^ κοτόπουλο σε φωλιά κανταϊφιού με σος μαστίχας και μπέικον.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρείας 39, Κάτω Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δράμι

Φιλικής Εταιρείας & Λαοδίκης 22, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.