6 street food bars για μοδάτο τσιμπολόγημα

Λαχματζούν, νούγιες, πίτσα, φαλάφελ… Όλο και εμφανίζονται φρέσκιες ιδέες εμπνευσμένες από το street food. 

6 street food bars για μοδάτο τσιμπολόγημα

Μπορεί να είναι μπουρίτος, λαχματζούν, νούγιες, πίτσα, μπορεί να είναι και πρωτότυπα σάντουιτς ή φαλάφελ… Όλο και εμφανίζονται φρέσκιες ιδέες με καθημερινό, casual χαρακτήρα εμπνευσμένες από το street food. Διαφορετικά σενάρια πάνε, καθένα με το δικό του τρόπο, τις επιλογές μας λίγο παραπέρα. Ξεδιπλώνονται σε μπάρες, τραπέζια και πάγκους, μέσα σε κατσαρολάκια, πάνω σε ξύλινα πλατό, σε χάρτινα πιάτα και μπολάκια καρφώνοντας το γευστικό τους σημαιάκι σε διάφορα σημεία της πόλης.

Αncho Mexican Grill

6 street food bars για μοδάτο τσιμπολόγημα - εικόνα 1

Νεανικό, σύγχρονο, ευέλικτο, εμπνέεται από τα taco bars της άλλης όχθης του Ατλαντικού και συνδυάζει καλιφορνέζικες και μεξικάνικες γεύσεις. Κάθεσαι στα τραπέζια ή στα stands του πίνοντας μια παγωμένη Μargarita ή μια μπίρα και τρώγοντας τάκος με ψιλοκομμένο ψητό μοσχάρι και jacket potatoes με chili con carne, ή περιμένεις για λίγο μπροστά στις βιτρίνες της κουζίνας και παίρνεις τα μπουρίτος σου και τα νάτσος σου to go. Το «Αncho» είναι casual, είναι όμορφο, είναι και νόστιμο –από τα πιο προσεγμένα στο είδος του.

Feyrouz

6 street food bars για μοδάτο τσιμπολόγημα - εικόνα 2

Ένας πάγκος, ένα ωραίο λαχματζούν –του χεριού-, ένα επίσης ωραίο πεϊνιρλί στο χαρτί και μια οικογενειακή ιστορία, όλα κρύβονται σε ένα στενάκι κάθετο στην Αιόλου. Ο πατέρας της κ. Ελένης-Φεϊρούζ τραγουδούσε σε γάμους και γιορτές στην Αντιόχεια. Κάποια στιγμή τραγούδησε και με τη χαρισματική Λιβανέζα τραγουδίστρια, που με τη φωνή της ταξίδεψε την πατρίδα της στον κόσμο. Έτσι προέκυψε το όνομα. Στο μικρό, απλό στέκι τής «εδώ» Φεϊρούζ, σε ένα δρομάκι κάθετο στην Αιόλου, δίπλα σε μια είσοδο πολυκατοικίας κι ένα μαγαζί με κασμίρια, τραγουδάει το ζυμάρι και δεν κάνει φάλτσα.

Καπετάν Fishάει

6 street food bars για μοδάτο τσιμπολόγημα - εικόνα 3

Στην Εμμανουήλ Μπενάκη, σε ένα μικρό πράσινο ντεκ με ξύλινους πάγκους που θυμίζουν κάπως αγγλική παμπ ή στα ψηλά τραπέζια με τα ψάθινα stools στο βιομηχανικό εσωτερικό, κάτω από το βλέμμα του καπετάνιου, τεντζερέδια με αχνιστά μύδια, φρέσκα ψάρια στη σχάρα (τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας ή σολομός ) ή στο τηγάνι (γαύρος, μαρίδα, αθερίνα ) και θαλασσινά δίνουν άλλη διάσταση στην καθημερινή ψαροφαγία. Και ούζα παίζουν, και τσίπουρα, και μπίρες, και οικονομικές ετικέτες κρασιού. Μπορείς να πάρεις και ένα σάντουιτς με ψητό, τηγανητό ή μαριναρισμένο φρέσκο ψάρι στο χέρι. Street food θαλασσινό.

Μargherita Pizza Artigianale

6 street food bars για μοδάτο τσιμπολόγημα - εικόνα 4

Ο Χρήστος Σοκόλης είναι ο άνθρωπος πίσω από το casual και ταυτόχρονα πολύ προσεγμένο σενάριο πίτσας που έχει ήδη κλείσει ένα χρόνο στη Νέα Ερυθραία παντρεύοντας την ναπολιτάνικη με την ελληνική γευστική παράδοση. Ανάμεσα στα υλικά των toppings θα συναντήσετε άγρια βασιλομανίταρα, βοδινό παστουρμά Δράμας, χοιρινή πορκέτα σιγοψημένη στον ξυλόφουρνο, άγριες αγκινάρες… Από τις πιο ξεχωριστές καινούργιες συνταγές, μια πίτσα με φουαγκρά και σάλτσα σύκων Καλαμάτας, την έχουμε βάλει ήδη στη γευστική μας ατζέντα- εντυπώσεις σύντομα.

Mοmo

6 street food bars για μοδάτο τσιμπολόγημα - εικόνα 5

«Tasty, groovy, funky, pop, rock, street»: με αυτές τις λέξεις περιγράφει ο Τόνι Βρατσάνος το πολύ όμορφο εστιατόριο με το πολυασιατικό street food που άνοιξε μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Λίεμ στη Γλυφάδα. Αυτό το πρωτότυπο food bar με την πολύχρωμη γιαπωνέζικη pop ατμόσφαιρα, τα σκέιτμπορντς και τα σπρέι των γκραφιτάδων, έχει να προτείνει γευστικότατο τηγανητό κοτόπουλο με διπλό κουρκούτι, νόστιμες «pop corn» γαρίδες τεμπούρα αλλά και κουνουπίδι –και τα δύο με επιλογή σκορδάτης αγιολί ή spicy μαγιονέζας–, πράσινη­ σαλάτα με σάλτσα από ταχίνι­, μίσο και λίγο λάδι τρούφας και ωραιότατα noodles σε διαφορετικές εκδοχές.

Tortuga

6 street food bars για μοδάτο τσιμπολόγημα - εικόνα 6

H ανοικτή κουζίνα του «Tortuga Food Bar» προτείνει μια σειρά από χειροποίητες τορτίγιας, γεμιστές με πολλά και διάφορα: κεμπάπ ας πούμε (αρνί και μοσχάρι ) με καπνιστή πάπρικα, πάστα τομάτας και σάλτσα εσμέ με γιαούρτι και τσίλι, ή μοσχάρι ταζίν με μαροκινά μπαχαρικά και τζίντζερ που το συνοδεύουν με μπασμάτι, ή χοιρινή πανσέτα σε μπαλσάμικο, σόγια, μέλι και τζίντζερ, με stir fried λαχανικά. Ο Μάρκο Ρόσι έχει επιμεληθεί τους γευστικούς συνδυασμούς των wraps, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν φρέσκιες τηγανητές πατάτες με χειροποίητα dips και σούπες ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Feyrouz

Καρόρη 23 & Αιόλου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.