«Cookoovaya»: πέντε σε ένα

Την Τρίτη 2/12 το opening του εστιατορίου του Νίκου Καραθάνου, του Περικλή Κοσκινά, του Σπύρου και του Βαγγέλη Λιάκου και του Μάνου Ζουρνατζή στη Χατζηγιάννη Μέξη.

«Cookoovaya»: πέντε σε ένα

Την Τρίτη 2/12 το opening του εστιατορίου του Νίκου Καραθάνου, του Περικλή Κοσκινά, του Σπύρου και του Βαγγέλη Λιάκου και του Μάνου Ζουρνατζή στη Χατζηγιάννη Μέξη.

«Cookoovaya»: πέντε σε ένα - εικόνα 1

Η ανοικτή κουζίνα, με τη rotisserie και τον ξυλόφουρνο και τις σχάρες της, θα λειτουργεί σαν σκηνή – για αυτό και τα τραπέζια αναπτύσσονται τριγύρω της, κάτω από ένα δάσος από φωτιστικά-φανάρια. Πίτες, γιουβέτσια και άλλα ελληνικά ζυμαρικά, πιάτα με αναφορές στην αγροτική και αστική ελληνική κουζίνα περασμένα από πενταπλό «φίλτρο» θα μας σερβίρουν μεσημέρι-βράδυ οι δημιουργοί του «Cookoovaya», Νίκος Καραθάνος (ex chef του «Hytra»), Περικλής Κοσκινάς (ex chef στο «Αλάτσι»), Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκου (βλ. «Base Grill» και «Τραβόλτα») και Μάνος Ζουρνατζής (ex chef του «Cucina Povera»), όλοι γνωστά ονόματα της αθηναϊκής εστίασης. Καθυστέρησε λίγο και ανοίγει σε λίγες ημέρες. Μάθαμε για βοδινό μπούτι με καπνιστό χέλι και μαγιονέζα, καλαμάκια μαύρου χοίρου με πίτα και τζατζίκι, για κατσικάκι με τραχανά και μυρωδικά και για μια γόπα με καπνιστή πάπρικα και σούπα κάστανο. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα, μόλις τα δοκιμάσουμε.

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, περιοχή Χίλτον, 210-7235005.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.