Την Τρίτη 2/12 το opening του εστιατορίου του Νίκου Καραθάνου, του Περικλή Κοσκινά, του Σπύρου και του Βαγγέλη Λιάκου και του Μάνου Ζουρνατζή στη Χατζηγιάννη Μέξη.
Η ανοικτή κουζίνα, με τη rotisserie και τον ξυλόφουρνο και τις σχάρες της, θα λειτουργεί σαν σκηνή – για αυτό και τα τραπέζια αναπτύσσονται τριγύρω της, κάτω από ένα δάσος από φωτιστικά-φανάρια. Πίτες, γιουβέτσια και άλλα ελληνικά ζυμαρικά, πιάτα με αναφορές στην αγροτική και αστική ελληνική κουζίνα περασμένα από πενταπλό «φίλτρο» θα μας σερβίρουν μεσημέρι-βράδυ οι δημιουργοί του «Cookoovaya», Νίκος Καραθάνος (ex chef του «Hytra»), Περικλής Κοσκινάς (ex chef στο «Αλάτσι»), Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκου (βλ. «Base Grill» και «Τραβόλτα») και Μάνος Ζουρνατζής (ex chef του «Cucina Povera»), όλοι γνωστά ονόματα της αθηναϊκής εστίασης. Καθυστέρησε λίγο και ανοίγει σε λίγες ημέρες. Μάθαμε για βοδινό μπούτι με καπνιστό χέλι και μαγιονέζα, καλαμάκια μαύρου χοίρου με πίτα και τζατζίκι, για κατσικάκι με τραχανά και μυρωδικά και για μια γόπα με καπνιστή πάπρικα και σούπα κάστανο. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα, μόλις τα δοκιμάσουμε.
Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, περιοχή Χίλτον, 210-7235005.