«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα

Xάμπουργκερ, χοιρινά φιλετάκια λαιμού, prime ribs και μπόλικο χρώμα στα ψηλά πατώματα των Άνω Πετραλώνων.

«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα

Xάμπουργκερ, χοιρινά φιλετάκια λαιμού, prime ribs και μπόλικο χρώμα στα ψηλά πατώματα των Άνω Πετραλώνων.

«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα - εικόνα 1

Δεν είναι πολύς καιρός που τα Άνω Πετράλωνα έχουν το κρεατο-στέκι τους. Και είναι και στιλάτο. Το «Κreas» άνοιξε στις αρχές του καλοκαιριού έχοντας την όμορφη ταράτσα ως πρώτο ατού –που δεν είναι και συχνό φαινόμενο στην περιοχή–, με καρέκλες σε χαρούμενα χρώματα, άνετα καναπεδάκια, γλομπάκια και μπόλικες γλάστρες, και ως δεύτερο το φούρνο Josper, ο οποίος ανεβάζει level στο ψήσιμο.
Ξεκίνησα με μια πλούσια και ισορροπημένη πράσινη σαλάτα με σταφύλι, κατσικίσιο τυρί, ηλιόσπορους και ντρέσινγκ με πετιμέζι, στεγνο-τηγανισμένα μπουρεκάκια με παστουρμά και κασέρι, ενώ το τηγάνι επιβεβαίωσαν και τα στικ κολοκυθιού, παρότι το ντιπ με κατσικίσιο τυρί και πελτέ μπορώ να πω ότι τα βάραινε – νομίζω ότι κάτι πιο δροσερό θα τους ταίριαζε καλύτερα. Τα αβγά μάτια με τραγανά πατατάκια, σύγκλινο και πιπεριές ήταν πληθωρική βόμβα νοστιμιάς, το hanger steak ήρθε ψημένο όπως το ζήτησα, αλλά θα επιστήσω την προσοχή σας και στο συκώτι, έξτρα τρυφερό, με τα καραμελωμένα κρεμμύδια να του προσθέτουν μια γλυκιά νότα.

Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, 2103247028. Τιμή: € 23-26.

Περισσότερες πληροφορίες

To Kreas

Δημοφώντος 96, Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.