Μια πυξίδα που δείχνει (αθηναϊκό) Νότο κι έξι γευστικά σενάρια με διαφορετικά συστατικά, σε μια δημοφιλή πιάτσα που παίζει αναντίρρητα σε πολλά ταμπλό.
Food Mafia
Το απίθανο burger του Ηλία Σκουλά, η ξυλοφουρνιστή παέγια και το περουβιανό σεβίτσε θαλασσινών παίρνουν τον αέρα τους δίπλα στις γλάστρες με τα μυριστικά κι εσύ απολαμβάνεις την ήσυχη πλευρά της Γλυφάδας με ένα touch νυχτερινής Αμερικής.
Σαρδελάκι
Σε αυτό το λιτό, νεο-ταβερνέ στέκι γίνεται λαϊκό προσκύνημα: το στεγνο-τηγανισμένο ψιλό ψαράκι, το χταπόδι, τα καλαμαράκια, οι τρυφερές ψητές γαρίδες συνδυάζονται με ούζα και τσίπουρα αλλά και με γρήγορο σέρβις και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.
Moouu
Κι εγένετο κρέας! Picanha και oyster blade, flank steak και thin skirt έρχονται ψημένα ακριβώς όπως τα ζητάς (οι σερβιτόροι έχουν φροντίσει να σε κατατοπίσουν για το ψήσιμο που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά κάθε κομματιού), με βαθιά κρεάτινη νοστιμιά.
Mezze Glyfada
Kεφτεδάκια με σάλτσα φέτας ή αβγά μάτια με πατάτες και πικάντικο σουτζούκι, κρεατο-σουβλίτσες που γίνονται ανάρπαστες αλλά και μπακαλιαράκι καπνιστό με πιπερίτσες τουρσί και σαρδέλες σε μπρουσκέτα: μεζές έτσι, μεζές κι αλλιώς. Κι ένας πολύ όμορφος χώρος για side dish.
Cantinetta
Όταν ο σινεφίλ Τάκης Bερέμης συνεργάζεται με τον σεφ Κώστα Τσίγκα, δεν είναι διόλου περίεργο που γύρω από ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πορτρέτο του Ρόμπερτ ντε Νίρο στροβιλίζονται αργοψημένες πορκέτες, ωραίες καρμπονάρες και πίτσες με λεπτό και τραγανό ζυμάρι.
Δράμι
Στην Αγία Βαρβάρα η μεζεδο-αρχή και στη Γλυφάδα η μεζεδο-συνέχεια, σε ένα χώρο επίσης αλά παλιό μπακάλικο, παρεΐστικο και φιλικό. Στη «συλλογή» του θα βρεις μποχτσαδάκια, γκιουζλεμέδες, φωλιά κοτόπουλου με καπνιστό τυρί, πανσετάκια και θαλασσινά.