Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιπουράκι, ουζάκι, ρακή και μεζέ: στον Πειραιά, στην Καλλλιθέα και στη Μεταμόρφωση.
Υπερωκεάνιο
Πειραιωτάκι απλό –με χαριτωμένες ρετρό λεπτομέρειες–, παρεΐστικο, στρώνει τραπέζια ακριβώς πίσω από το Χατζηκυριάκειο. Η κουζίνα αρμενίζει με αύρα θαλασσινή: αλμύρα με ανθότυρο και ντοματίνια, σαρδέλες, γαριδάκι συμιακό…
Ρακί Μεζέ
Γραμμή για Καλλιθέα: με το πολύχρωμο εσωτερικό να λειτουργεί σαν σκηνικό, στα εξωτερικά τραπεζάκια δίπλα στα γλαστράκια με τα μυριστικά κυκλοφορούν πολλά θαλασσινά μεζεδάκια κι επίσης πολλές ρακές – το λέει και το όνομα άλλωστε.
Tsipoutapas
Στη λογική των tapas μεν, ελληνικού χρώματος δε, με πολλά μικρά πιατάκια, θαλασσινά και κρεατικά, μια ικανή τσιπουρο-συλλογή από διάφορα σημεία της Ελλάδας και χαλαρή διάθεση σε μια μεγάλη αυλή –κάτω από τις μουριές– στη Μεταμόρφωση.