Άλλο ένα ποτηράκι

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιπουράκι, ουζάκι, ρακή και μεζέ: στον Πειραιά, στην Καλλλιθέα και στη Μεταμόρφωση.

Άλλο ένα ποτηράκι

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιπουράκι, ουζάκι, ρακή και μεζέ: στον Πειραιά, στην Καλλλιθέα και στη Μεταμόρφωση.

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 1

Υπερωκεάνιο
Πειραιωτάκι απλό –με χαριτωμένες ρετρό λεπτομέρειες–, παρεΐστικο, στρώνει τραπέζια ακριβώς πίσω από το Χατζηκυριάκειο. Η κουζίνα αρμενίζει με αύρα θαλασσινή: αλμύρα με ανθότυρο και ντοματίνια, σαρδέλες, γαριδάκι συμιακό…

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 2

Ρακί Μεζέ
Γραμμή για Καλλιθέα: με το πολύχρωμο εσωτερικό να λειτουργεί σαν σκηνικό, στα εξωτερικά τραπεζάκια δίπλα στα γλαστράκια με τα μυριστικά κυκλοφορούν πολλά θαλασσινά μεζεδάκια κι επίσης πολλές ρακές – το λέει και το όνομα άλλωστε.

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 3

Tsipoutapas
Στη λογική των tapas μεν, ελληνικού χρώματος δε, με πολλά μικρά πιατάκια, θαλασσινά και κρεατικά, μια ικανή τσιπουρο-συλλογή από διάφορα σημεία της Ελλάδας και χαλαρή διάθεση σε μια μεγάλη αυλή –κάτω από τις μουριές– στη Μεταμόρφωση.

Περισσότερες πληροφορίες

Υπερωκεάνειον (το)

Μ. Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.