Από Ελληνίδα μάνα σε Ινδία και από γκουρμέ κουζίνα σε ελληνο-πoπ μεζεδοπωλείο, σούπερ πρωτότυπο λουκουμά μπαρ και σινο-ελληνικό σουβλατζίδικο. Κάνουμε τα ψώνια μας στη δυνατή αγορά του Χαλανδρίου και μετά απολαμβάνουμε γευστικό πλουραλισμό.
My Way Grill
Άλλη μία πρωτότυπη ιδέα που ανανεώνει τη σουβλακική σκηνή. Τα σουβλάκια περνάνε πρώτα από τη σχάρα κι έπειτα μπαίνουν στο wok για τα περαιτέρω με πληθώρα από σάλτσες. Καλό Black Angus, γαλοπούλα και πολύ νόστιμο κοτόπουλο με γιαούρτι, κάρι, φιστίκια Αιγίνης και πλιγούρι.
Pink Elephant
Φτιάχνουν κάθε μέρα 40 διαφορετικές σάλτσες και μαρινάδες με σπάνια μπαχαρικά κι εξωτικά φρούτα, το δικό τους γιαούρτι και φυσικά ανάβουν τον παραδοσιακό πήλινο φούρνο tandoor. Μαγαζί μικρό, μοντέρνο, με ωραία τζαζ κι έθνικ μουσική.
Αγοραστός
Η κουζίνα του Δημήτρη Αγοραστού είναι αμάλγαμα εγκαρδιότητας και δημιουργικότητας, μαγειρεμένη καθημερινά ανάλογα με τα καλούδια που βρίσκει στην αγορά. Τα ταρτάρ των ψαριών του φυσάνε (άρωμα σέλερι και δυόσμου), οι κατσικοκεφτέδες είναι ερεθιστικός μεζές.
Melouk
Πρωτότυπη ιδέα! Ένα λουκουμά μπαρ με αλμυρούς και γλυκούς λουκουμάδες με κρασί, χειροποίητη λεμονάδα και κοκτέιλ. Ο industrial χώρος έχει θέρμη. Τι λέτε για λουκουμάδες… ριγανάτους με φέτα και ντομάτα, ξινομυζήθρα με μέλι, ζαμπόν, μπέικον και blue cheese;
Μπεμπέκα
Φάση «όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο», νοσταλγία απλωμένη στους τοίχους με παιδικές ζωγραφιές και μαγειρική της αθωότητας με μαμαδίστικα φαγητά, από κόκορα κρασάτο μέχρι κουνέλι στιφάδο. Το τηγάνι σωστό, για ντοματοκεφτέδες και φέτα με μέλι και σουσάμι.
Τζίτζικας και Μέρμηγκας
Εδώ βρίσκεται μάλλον το ομορφότερο μαγαζί της «οικογένειας». Μεταμοντέρνο… μπακαλιστάν με pop fusion των αναμνήσεών μας απλωμένο στο ντεκόρ. Τα τραγανά θαλασσινά στη λαδόκολλα με ελαφριά σκορδαλιά και τηγανητές πατάτες ωραίο «γαλανόλευκο» fish & chips.
Ξεμείνατε στο Χαλάνδρι και θέλετε να συνεχίστε για ποτό; Τσεκάρετε τα πιο hot στέκια της δυναμικής πιάτσας εδώ