Άργησε λίγο, αλλά η λεπτή, τραγανή ζύμη ήρθε για να μείνει. Από τις πιο απλές μέχρι τις πιο περίτεχνες πτυχές του, το σπαρμένο με διάφορα υλικά σενάριο έχει ωραία πλοκή. Ιδού εννιά σημεία όπου το ιταλικό ρεύμα κυλάει ισχυρό.
Capanna
Για πίτσα με πουρέ κίτρινης κολοκύθας, ρικότα, salciccia (ιταλικό λουκάνικο) και λίγο μαραθόσπορο, ψημένη σε ξύλα από ελιές Μολάων.
Σπίτι Neat Eat & Cafe
Για μια λευκή με μοτσαρέλα, πανσέτα, νιφάδες πεκορίνο και αβγό, που σπάει πάνω στην πίτσα προτού τη βάλουν στο φούρνο – σε στιλ… καρμπονάρα
Peccati di Gola
Για έναν ωραίο συνδυασμό μοτσαρέλας, κρέμας τρούφας, prosciutto crudo, σπαραγγιών και αβγού^ φινίρισμα με φλοίδες παρμεζάνας.
Pepe Nero
Για μια πίτσα με φρέσκια ντομάτα, μπέικον, γκοργκοντζόλα και παρμεζάνα, πλούσια και ισορροπημένη, με πολύ εκφραστική αίσθηση τυριού.
Vincenzo
Για μια πίτσα με κρέμα τρούφας και μανιτάρια, με διακριτά αρώματα και σωστή ποσότητα μοτσαρέλας, αλλά και μια –classic εδώ– με προσούτο και ρόκα.
Da Bruno
Για μια πίτσα «Da Bruno» φτιαγμένη στα ιταλικά πρότυπα, με αρκετούτσικη ντομάτα, μοτσαρέλα, ζαμπόν, αγκινάρα και πιπεριά.
Italian Place
Για τον καυτερό «Al Capone», ο οποίος σε βερσιόν πίτσας περιέχει πεπερόνι, ντομάτα, μοτσαρέλα, μπέικον και μανιτάρια.
Pizza night στο σπίτι
Θέλετε να μαζέψετε τους φίλους σας και να οργανώσετε τη δική σας βραδιά πίτσας; Εδώ θα βρείτε όλο το know-how και πάνω από 20 κλασικές και «πειραγμένες» συνταγές από την ομάδα του www.athinorama.gr/umami