Piu Verde

Σαν ξύλινο περίπτερο χαμένο μέσα στο δάσος^ όαση πρασίνου μοντέρνα ιταλική κουζίνα.

Piu Verde

Σαν ξύλινο περίπτερο χαμένο μέσα στο δάσος^ όαση πρασίνου μοντέρνα ιταλική κουζίνα.

Piu Verde - εικόνα 1

Εκπέμπει δυνατό, γοητευτικό μαγνητισμό αυτό το μέρος. Μοιάζει με ξύλινο περίπτερο χαμένο κάπου στο βουνό. Είναι από αυτά τα εστια­τόρια που δεν τα φαντάζεσαι στην Ελλάδα των νησιών και των γυμνών βράχων, αλλά κάπου στην Αμερική ή την Κεντρική Ευρώπη. Το «Piu Verde» είναι μια όαση που δεν πιστεύεις ότι βρίσκεται στην Αθήνα, έτσι πλασαρισμένο ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα του Άλσους Παπάγου. Είτε δροσίζεσαι στη φιλόξενη σάλα είτε κάθεσαι στη βεράντα, η ομορφιά του σε κάνει να σκορπάς σινεμασκόπ χαμόγελα. Είναι πολυσύχναστο, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι­ του αφιερώνεται στο cafe-bar. Ο Χρήστος Τζιέρας επιμελείται­ ένα κυρίως ιταλικό μενού, με αρκετά εδέσματα σχάρας παρουσιασμένα με πολύ μοντέρνο τρόπο: λαβράκι καρπάτσιο με μια πολύ φρουτώδη σάλτσα από πορτοκάλι και λάιμ, που του πάνε πολύ το καπνιστό αλάτι και το πιπέρι. Τα μανιτάρια, σοταρισμένα με σκόρδο και σβησμένα με κρασί, λεμόνι, θυμάρι, έρχονται τροφαντά και ζουμερά σε μαντεμένιο μπολ. Η πίτσα έχει ωραία λεπτή, τραγανή ζύμη και τη δοκίμασα σε δύο νόστιμες βερσιόν: με ψητά λαχανικά και με προσούτο-ρόκα. Τα χυμώδη­ χοιρινά φιλετάκια με πορτσίνι­ έρχονται με κριθαράκι πάνω σε πέτρα (θα το προτιμούσα πιο λιτό, χωρίς τόσα λαχανικά). το ίδιο και το γευστικότατο μπιφτέκι γαλοπούλας με ωραία σαλατούλα περιτριγυρισμένη από τραγανό τυρί – προσωπικά το ζήτησα με τηγανητές με τη φλούδα τους πατατούλες, παναρισμένες με καλαμποκάλευρο και πασπαλισμένες όμορφα με καπνιστή πάπρικα. Τέλος, το σεμιφρέντο με φιστίκια Αιγίνης εμφανίζεται εντυπωσιακό, αλλά ήταν υπερβολικά σφιχτό, ενώ το τιραμισού με σου –ωραιότατο, ανάλαφρο και ολόφρεσκο– φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή.

Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, 2106546185. Τιμή: € 22-26.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.