Αρχηγείον

Ωραίο κεμπάπ, σουβλάκι, κεφτεδάκια και άλλες ιστορίες καθημερινής κρεατοφαγίας στον παλιό χώρο του «Αγοραστού». 

Αρχηγείον

Ωραίο κεμπάπ, σουβλάκι, κεφτεδάκια και άλλες ιστορίες καθημερινής κρεατοφαγίας στον παλιό χώρο του «Αγοραστού».

Αρχηγείον - εικόνα 1

Στη οδό Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ο «Αγοραστός» κατάφερε με τη φιλικά γκουρμέ κουζίνα του να αλλάξει το γευστικό τοπίο του Γέρακα, αυτή τη στιγμή δεν κυκλοφορούν ριζότι και μουσακάς θαλασσινών αλλά σουβλάκια, κεμπάπ και κεφτεδάκια. Το «Αρχηγείον» καταστρώνει σχέδια... προσιτής καθημερινότητας στην ίδια φωτεινή σάλα με τα προϊόντα κουζίνας στα ράφια και τα καινούργια πολύχρωμα πλακάκια. Δεν παίζει με το απροσδόκητο. Ποντάρει στο καλό, οικείο φαγητό, με τους ψήστες -σε σχάρα και ξυλόφουρνο- σε πρώτο πλάνο. Απλά, νόστιμα και χειροποίητα ήταν όσα ήρθαν στο τραπέζι μας στη λευκή βεράντα: μια λιτή σαλάτα με ψητή ντομάτα, κάππαρη και αρκετά έντονη ξινομυζήθρα (€ 5,50), αβγά που ψήθηκαν στο φούρνο με πατάτες και καπνιστό λουκάνικο κι εμφανίστηκαν στο ταψάκι τους (€ 5) κι ένα πολύ καλό γιαουρτλού κεμπάπ με κιμά μοσχαρίσιο/αρνίσιο, κρεατένιο, ελαφροκαρυκευμένο, με χειροποίητη πίτα, ωραίο, πλούσιο γιαούρτι, πιπεριές και πάπρικα (€ 9). Πίτες ή ψωμάκια (με γύρο, σουβλάκι, κεμπάπ) κατεβάζουν το κόστος κι άλλο. Μέχρι και τα κεφτεδάκια έχουν τυλιχτή βερσιόν εδώ. Αν είστε της γειτονιάς, θα σας τα φέρουν και στο σπίτι.

Θεσσαλονίκης 25, Γέρακας, 2106616220.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχηγείον

Θεσσαλονίκης 25, Γέρακας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.