Ωραίο κεμπάπ, σουβλάκι, κεφτεδάκια και άλλες ιστορίες καθημερινής κρεατοφαγίας στον παλιό χώρο του «Αγοραστού».
Στη οδό Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ο «Αγοραστός» κατάφερε με τη φιλικά γκουρμέ κουζίνα του να αλλάξει το γευστικό τοπίο του Γέρακα, αυτή τη στιγμή δεν κυκλοφορούν ριζότι και μουσακάς θαλασσινών αλλά σουβλάκια, κεμπάπ και κεφτεδάκια. Το «Αρχηγείον» καταστρώνει σχέδια... προσιτής καθημερινότητας στην ίδια φωτεινή σάλα με τα προϊόντα κουζίνας στα ράφια και τα καινούργια πολύχρωμα πλακάκια. Δεν παίζει με το απροσδόκητο. Ποντάρει στο καλό, οικείο φαγητό, με τους ψήστες -σε σχάρα και ξυλόφουρνο- σε πρώτο πλάνο. Απλά, νόστιμα και χειροποίητα ήταν όσα ήρθαν στο τραπέζι μας στη λευκή βεράντα: μια λιτή σαλάτα με ψητή ντομάτα, κάππαρη και αρκετά έντονη ξινομυζήθρα (€ 5,50), αβγά που ψήθηκαν στο φούρνο με πατάτες και καπνιστό λουκάνικο κι εμφανίστηκαν στο ταψάκι τους (€ 5) κι ένα πολύ καλό γιαουρτλού κεμπάπ με κιμά μοσχαρίσιο/αρνίσιο, κρεατένιο, ελαφροκαρυκευμένο, με χειροποίητη πίτα, ωραίο, πλούσιο γιαούρτι, πιπεριές και πάπρικα (€ 9). Πίτες ή ψωμάκια (με γύρο, σουβλάκι, κεμπάπ) κατεβάζουν το κόστος κι άλλο. Μέχρι και τα κεφτεδάκια έχουν τυλιχτή βερσιόν εδώ. Αν είστε της γειτονιάς, θα σας τα φέρουν και στο σπίτι.
Θεσσαλονίκης 25, Γέρακας, 2106616220.