Dos Hermanos

Το πιο παλιό μεξικάνικο της πόλης έχει Margarita... φίρμα, κουζίνα που φτιάχνει μόνη της τα πάντα και ντεκόρ που δένει κομψές πινελιές και εθνικ τόνους.

Dos Hermanos

Το πιο παλιό μεξικάνικο της πόλης έχει Margarita... φίρμα, κουζίνα που φτιάχνει μόνη της τα πάντα και ντεκόρ που δένει κομψές πινελιές και εθνικ τόνους.

Dos Hermanos - εικόνα 1

Κρατάει αυτή τη στιγμή τα σκήπτρα του πιο παλιού μεξικάνικου της πόλης, ο χώρος όμως είναι… του κουτιού. Το διεπίπεδο πλέον «Dos Ηermanos» είναι από τις πιο καλόγουστες εκδοχές έθνικ εστιατορίου που μπορείς να πετύχεις, με κομψές ταπετσαρίες, σκαλιστούς καθρέφτες, πόμολα-κάκτους και δερμάτινες καρέκλες. Στο πίσω κομμάτι του ισογείου έχεις ακόμη και το χειμώνα αίσθηση κήπου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με την κουζίνα να φτιάχνει μόνη της τα πάντα (tortillas, σάλτσες κ.ά.) εδώ δεν έχεις την αίσθηση του ετοιματζίδικου που συχνά συνοδεύει αρκετές tex-mex προτάσεις. Ό,τι δοκίμασα ήταν ευχάριστο, πληθωρικό μεν χωρίς υπερβολές δε, στο στιλ που θυμόμουν από τις φορές που το είχα επισκεφτεί στην εικοσάχρονη ιστορία του. Ξεχωρίζω το guacamole για τη φρεσκάδα του, τις καυτερούτσικες quesadillas με το λουκάνικο και τις πιπεριές jalapenos και τις enchiladas για την ωραία χρήση του τσίλι (δοκίμασα την εκδοχή με κιμά). Στα taquitos πάντως θα ήθελα το τηγάνι λίγο πιο ανάλαφρο. Αν θέλετε έξτρα spicy «ώθηση», αντί για την πολύ δημοφιλή παγωμένη margarita δοκιμάστε μια chili beer - μια ολόκληρη πιπερίτσα μέσα στο μπουκάλι κάνει κρεσέντο κάψας.

Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906, 2108017337. Τιμή: € 24-35

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.