Συνέντευξη: Άρης Βεζενές

Ο Άρης Βεζενές έκανε σουξέ με την «Trattoria Vezene» στο Μεγανήσι της Λευκάδας, που αγαπήθηκε από τους ιστιοπλόους του Ιονίου. Τώρα ανοίγει στην Αθήνα το «Vezene», ένα πανέμορφο μαγαζί που λέει «ναι» στην οικειότητα. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος συζήτησε μαζί του και δοκίμασε τα πιάτα του.

Συνέντευξη: Άρης Βεζενές

Ο Άρης Βεζενές έκανε σουξέ με την «Trattoria Vezene» στο Μεγανήσι της Λευκάδας, που αγαπήθηκε από τους ιστιοπλόους του Ιονίου. Τώρα ανοίγει στην Αθήνα το «Vezene», ένα πανέμορφο μαγαζί που λέει «ναι» στην οικειότητα. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος συζήτησε μαζί του και δοκίμασε τα πιάτα του.

Συνέντευξη: Άρης Βεζενές - εικόνα 1

Είναι πολύ πολύ ωραία να κάθεσαι στου «Vezene» και να χαζεύεις τον Λυκαβηττό ενώ το «Hilton» βάφεται πορτοκαλί στη δύση του ήλιου. Το ανοιξιάτικο σούρουπο και η σέξι τζαζ υπόκρουση σε κάνουν να νιώθεις σαν να βρίσκεται κάπου στη Νέα Υόρκη. Παντού ζεστό, ψιλοάγριο ξύλο που κοντράρεται με το σίδερο, άνετες καρέκλες που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το μαγαζί, μπιστρό τραπέζια, και ο ξυλόφουρνος να δεσπόζει. Τι θέση έχει το «Vezene» στην αναπτυσσόμενη τάση της bistronomy;

Βρισκόμαστε στην ίδια συχνότητα πιστεύω. Τα σκεύη μας είναι προσεγμένα για να σερβίρεται σωστά το φαγητό, αλλά δεν θέλουμε να έχουμε χίλια δυο μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι. Το σέρβις θα ρέει σωστά, αλλά χωρίς υπερβολές, πιο απλά, πιο ανθρώπινα. Ο ρυθμός –με ποια σειρά και πότε σερβίρονται τα φαγητά– κανονίζεται από τον πελάτη. ελεύθερα, χωρίς αυστηρές ιεραρχίες και περιορισμούς.

Τι ρόλο παίζει ο ξυλόφουρνος στην κουζίνα σου;

Είναι ένας μεγάλος ωραίος φούρνος, από αυτούς που δεν πολυ-υπάρχουν στην Αθήνα. Εδώ θα φτιάχνουμε πίτσες και φοκάτσιες, όπως και φαγητά ημέρας, που θα τα αφήνουμε να σιγοψήνονται όλο το βράδυ, ακόμη και αφού σβήσει ο φούρνος, και κρέατα στο μαντέμι. κι όλα αυτά αποκλειστικά με ξύλο ελιάς, που τα αρωματίζει.

Υπάρχουν ασυνήθιστα κομμάτια κρέατος στο μενού. Γιατί;

Τα κρέατά μας είναι wagyu, εκτρέφονται στο Burgos της Ισπανίας και ωριμάζουν για 42 ημέρες. Αυτές οι κοπές, όπως το χοντρό (onglet) ή το λεπτό (skirt) διάφραγμα, το μάτι της λάπας (flank) ή το καπάκι της σπάλας (chuck flap) συνδυάζουν ιδανικά ποιότητα και τιμή, σε ένα κρέας που θεωρείται από τα καλύτερα του κόσμου.

Κι αυτή η ωραία μηχανή κοπής αλλαντικών;

Είναι το καμάρι μας, μια χειροκίνητη Berkel, που κόβει τις φέτες σαν τσιγαρόχαρτο, ίσια, χωρίς να ζεσταίνει και να «καίει» τα αλλαντικά με τις υπερβολικές στροφές του μαχαιριού. Είναι τόσο cult όσο μια αυθεντική Vespa. Και τα αλλαντικά μας και από ιβηρικό χοιρινό bellota (σαν την πανσέτα και το guanciale).

Hit parade πιάτων

Συνέντευξη: Άρης Βεζενές - εικόνα 2

Skirt Έχει μια αισθησιακή αγριάδα «ραμμένη» στην υφή του. Είναι τρυφερό, αλλά κρατάει λίγο στο δόντι.

Rib eye Μελωμένο και σιτεμένο υπέροχα, με λιπάκι που σε κάνει να αμαρτήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σαλάτα με φασολάκι spowpea Σαμπανιζέ αίσθηση, αφού τα υλικά είναι σε λεπτοκομμένα μπαστουνάκια (φασολάκια, ραπάνι, μήλα), και βινεγκρέτ από μηλίτη που του δίνει σφύζουσα δροσιά. πολύ πρωτότυπη.

Φοκάτσια Απλή, με δεντρολίβανο κι ελαιόλαδο, σαν τραγανό χωριάτικο ψωμί σε πίτσα. Linguine με κολοχτύπα Μεγανησίου Γλυκιά και ουσιαστική, όσο λίγες αστακομακαρονάδες στην Αθήνα. The deal closer Προσοχή, η απόλυτη αμαρτία. Ένας πύργος από marquise σοκολάτας, παγωτό fior di latte, macademia και βραζιλιάνικα nuts, νιφάδες πικρής σοκολάτας Amadei, butterscotch και σοκολατένιο fudge. Έρχεται με κουζινομάχαιρο καρφωμένο για 3-4 άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/10/2025

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.

Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.