Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, θα βρεθεί αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, καλεσμένος του «α», για να μαγειρέψει το σπέσιαλ μενού στο επίσημο δείπνο προς τιμήν των βραβευθέντων με Χρυσό Σκούφο για το 2011.
Τιμημένος με την ανώτατη διάκριση των τριών αστεριών Michelin από το 2001, ο Βάσκος διάσημος σεφ κέρδισε το πρώτο του αστέρι το 1986, σε ηλικία μόλις 26 ετών, ενώ το ρεστοράν του βρίσκεται επί σειρά ετών μέσα στα «50 καλύτερα του κόσμου». Ο Berasategui είναι εμβληματική μορφή του –πολυβραβευμένου για τη γαστρονομία του– San Sebastian και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σεφ της χώρας των Βάσκων –αλλά και της Ισπανίας–, ενώ άνοιξε προσφάτως ένα από τα καλύτερα ρεστοράν της Κίνας, το «Martin» στη Σανγκάη. Είναι πολύ αγαπητός στο San Sebastian και ο κόσμος τον χαιρετάει στο δρόμο. Η κουζίνα του συνδυάζει την «ψυχή» της γεύσης των Βάσκων με μια απαράμιλλη κομψότητα και μια ευγένεια που μετατρέπουν τα πιάτα του σε έργα τέχνης. Κι επιβεβαιώνει διαρκώς ότι τόσο η δική του κουζίνα όσο και η γαστρονομία του San Sebastian βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς πρωτοπορίας. Εξαιρετικές πρώτες ύλες κι έξυπνες, ιντελεκτουέλ γευστικές αρμονίες κάνουν το μενού που θα μαγειρέψει για μας, προς τιμήν των βραβευθέντων των φετινών Χρυσών Σκούφων, μια μεγάλη στιγμή χαράς και πολιτισμού στην Αθήνα.