Νότια Ρόδος: ανερχόμενη γαστρονομία

Μπαρμπούνι πουδραρισμένο με περγαμόντο και σουσάμι, καρυδόπιτα με παρφέ από μαστίχα Χίου, μιλφέιγ μελιτζάνας με μους τυριών και μπουκίτσες κοτόπουλου...

Νότια Ρόδος: ανερχόμενη γαστρονομία

Μπαρμπούνι πουδραρισμένο με περγαμόντο και σουσάμι, καρυδόπιτα με παρφέ από μαστίχα Χίου, μιλφέιγ μελιτζάνας με μους τυριών και μπουκίτσες κοτόπουλου με σουσάμι, spicy κωλοχτύπα με τζίντζερ και λαχανικά. Θυμίζει μενού προχωρημένου αθηναϊκού εστιατορίου, αλλά δεν είναι^ όλα τα παραπάνω πιάτα προέρχονται από το ελληνικό, το θαλασσινό και το ταϊλανδέζικο εστιατόριο μιας πολύ στυλάτης νέας ξενοδοχειακής μονάδας, του «Lindian Village» στη Λάρδο της ανερχόμενης Νότιας Ρόδου. Μαζί με το χρυσοσκουφάτο «Μαυρίκο» στη διπλανή Λίνδο δημιουργούν ένα ισχυρό γαστρονομικό κέντρο σ' ένα νησί που φαίνεται πως ψάχνει το δρόμο του στο νέο τουριστικό τοπίο της Ελλάδας. Η ελληνική επαρχία σηκώνει πανιά με μητροπολιτικό αέρα στη γαστρονομία. Η Αθήνα φέτος ομφαλοσκοπεί αμήχανα την οικονομική κρίση. Μήπως πρέπει να αναπνεύσουμε λίγο καθαρό αέρα στην περιφέρεια και να αντιδράσουμε με δημιουργικότητα;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στάσεις για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής στον Βοτανικό

Γειτονιά με ανοιχτόκαρδα στέκια, νόστιμο φαγητό και ειλικρινές socializing.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
24/04/2025

Lewis Hamilton και Leonardo DiCaprio έφτιαξαν vegan burgerάδικα. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Μετά από 6 χρόνια εστιατορικής παρουσίας, η αλυσίδα Neat Burger ετοιμάζεται να κλείσει.

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Antonio Bachour, πώς νιώθεις ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες όλων των εποχών;

Μια κουβέντα με τον Πορτορικάνο pastry chef που άγγιξε τη γλυκιά τελειότητα.

Ήρθε η Λεγάμενη στου Ψυρρή

To all day bar resto που υπόσχεται να γίνει αυθεντική μπουάτ.

To Experience Menu επιστρέφει και το lunch αποκτά νέα διάσταση στο Beefbar Athens

Τα νέα του Beefbar Athens δίνουν αφορμές για ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις και urban refinement.

Ρετρό: Τι και πού έτρωγε η Αθήνα τη δεκαετία του 1980

Πολύ πριν την εστιατορική έκρηξη του σήμερα, το κοινό της πρωτεύουσας είχε διαφορετικές επιλογές στις ευ τρώγειν εξόδους του.