
Μπαρμπούνι πουδραρισμένο με περγαμόντο και σουσάμι, καρυδόπιτα με παρφέ από μαστίχα Χίου, μιλφέιγ μελιτζάνας με μους τυριών και μπουκίτσες κοτόπουλου με σουσάμι, spicy κωλοχτύπα με τζίντζερ και λαχανικά. Θυμίζει μενού προχωρημένου αθηναϊκού εστιατορίου, αλλά δεν είναι^ όλα τα παραπάνω πιάτα προέρχονται από το ελληνικό, το θαλασσινό και το ταϊλανδέζικο εστιατόριο μιας πολύ στυλάτης νέας ξενοδοχειακής μονάδας, του «Lindian Village» στη Λάρδο της ανερχόμενης Νότιας Ρόδου. Μαζί με το χρυσοσκουφάτο «Μαυρίκο» στη διπλανή Λίνδο δημιουργούν ένα ισχυρό γαστρονομικό κέντρο σ' ένα νησί που φαίνεται πως ψάχνει το δρόμο του στο νέο τουριστικό τοπίο της Ελλάδας. Η ελληνική επαρχία σηκώνει πανιά με μητροπολιτικό αέρα στη γαστρονομία. Η Αθήνα φέτος ομφαλοσκοπεί αμήχανα την οικονομική κρίση. Μήπως πρέπει να αναπνεύσουμε λίγο καθαρό αέρα στην περιφέρεια και να αντιδράσουμε με δημιουργικότητα;