Θάμα

Οικογενειακή υπόθεση αυτό το μικρό, λιτό ελληνικό εστιατόριο σε αποχρώσεις του κρεμ και του ανοιχτού πράσινου, που άνοιξε πρόσφατα στον Χολαργό με κάποιες συνταγές της κατηγορίας «μαμά με φιλότιμο»...

Θάμα

Οικογενειακή υπόθεση αυτό το μικρό, λιτό ελληνικό εστιατόριο σε αποχρώσεις του κρεμ και του ανοιχτού πράσινου, που άνοιξε πρόσφατα στον Χολαργό με κάποιες συνταγές της κατηγορίας «μαμά με φιλότιμο»...

Θάμα - εικόνα 1

Οικογενειακή υπόθεση αυτό το μικρό, λιτό ελληνικό εστιατόριο σε αποχρώσεις του κρεμ και του ανοιχτού πράσινου, που άνοιξε πρόσφατα στον Χολαργό με κάποιες συνταγές της κατηγορίας «μαμά με φιλότιμο» (βλ. κις λορέν) και κάποιες άλλες πιο εστιατορικού στιλ. Ξεχώρισα το αγριογούρουνο από το Καϊμακτσαλάν, μαγειρεμένο στιφάδο με κρεμμυδάκια-λουκούμι, και το τρυφερό αρνάκι φρικασέ. Κάποια άλλα πιάτα έχω την εντύπωση ότι θέλουν ακόμη λίγη προπόνηση για να ισορροπήσουν παράδοση και τεχνική. Η φροντίδα και οι καλές προθέσεις, πάντως, φαίνονται ήδη από τη χαρτοπετσέτα-φάκελος με το κλαδάκι ελιάς στο πιάτο σου και από το ότι ψήνουν μόνοι τους το ψωμί στον ξυλόφουρνο και αναζητούν τα υλικά τους σε τοπικούς παραγωγούς (αν και η επιλογή μόνο ενός παραγωγού στο εμφιαλωμένο κρασί, όσο καλός κι αν είναι, είναι περιοριστική). Όσο για τις τιμές, πολύ λογικές, απευθύνονται σε όλους – πράγμα που πιστοποιείται στατιστικά από τις παρέες διαφόρων ηλικιών που πέτυχα στη σάλα. (Λεωφ. Μεσογείων 242, 2110139951. Τιμή: € 19-23)

Περισσότερες πληροφορίες

Θάμα Μεζέ

Λεωφ. Μεσογείων 242, Χολαργός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.