Οι Coldplay στηρίζουν τους μικρότερους συναυλιακούς χώρους

Το γκρουπ θα δωρίσει το 10% των εσόδων του από την περιοδεία τους στη Μεγάλη Βρετανία στο Music Venue Trust.

Coldplay Αφροδίτη Ζαγγανά - High Priority Promotions

Οι Coldplay ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν έμπρακτα τους μικρότερους συναυλιακούς χώρους δωρίζοντας στην πρωτοβουλία Music Venue Trust το 10% των εσόδων του από την περιοδεία τους στη Μεγάλη Βρετανία. Μέσα στο 2023 έκλεισαν 125 συναυλιακά venues στο ΗΒ και έτσι, το 2024 συζητήθηκαν στο κοινοβούλιο από την επιτροπή πολιτισμού, ΜΜΕ και αθλητισμού αλλά και καλλιτέχνες, παραγωγούς και αντιπροσώπους πιθανοί τρόποι να αντιμετωπιστεί η επικείμενη κρίση, που απειλεί άμεσα την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και τους επαγγελματίες του χώρου.

Αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων ήταν η σύσταση του Music Venue Trust, ενός ταμείου στο οποίο οι καλλιτέχνες θα μπορούν να συνεισφέρουν £1 για κάθε εισιτήριο που πωλείται για τις συναυλίες που δίνονται σε μεγαλες αρένες, ώστε να στηριχτούν οι μικρότεροι συναυλιακοί χώροι που απειλούνται με εξαφάνιση. Σημειώνεται ότι οι Coldplay ακολούθησαν την πρωτοβουλία της βρετανικής μέ metal μπάντας Enter Shikari να δωρίσει £1 για κάθε εισιτήριο που πωλήθηκε για το show τους που θα πραγματοποιηθεί στην OVO Wembley Arena τον Φεβρουάριο του 2024.


Οι Coldplay θα παίξουν στο Hull’s Craven Park stadium στις 18 και 19 Αυγούστου 2025 και στο Wembley στις 22, 23, 26, 27, 30 και 31 Αυγούστου. Η γενική προπώληση για τις συναυλίες ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου. Την απόφαση της βρετανικής μπάντας χαιρέτισε ο CEO του Μusic Venue Trust, Mark Davyd:ι Coldplay αποτελούν το τέλειο παράδειγμα μιας βρετανικής μπάντας που ξεκίνησε από μικρότερους συναυλιακους χώρους για να φτάσει να γεμίζει ολόκληρα στάδια σήμερα. Είναι φανταστικό να τους βλέπουμε να γιορτάζουν αυτό τους το 'πέρασμα', δίνοντας πίσω σε εκείνα τα venues που τους υποστήριξαν κάποτε. Ταυτόχρονα, με τη στήριξή του αναγνωρίζουν όλους εκείνους τους καλλιτέχνες που δυσκολεύονται τώρα περισσότερο από ποτέ να χτίσουν τη δική τους καριέρα".
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα μουσικά ραντεβού που δεν θα χάσουμε αυτή την εβδομάδα

Αυτές είναι οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
26/09/2024

Δυο βραδιές για τον τον Django Reinhardt

Το Gypsy Jazz Trio του Κ. Μητρόπουλου έρχεται στο Theatre of the No

Έκτακτο: Η Μαρινέλλα λιποθύμησε στη σκηνή του Ηρωδείου

Η σπουδαία καλλιτέχνιδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η συναυλία αναβλήθηκε.

Το δώρο που μας έκανε η Rosalía για τα γενέθλιά της

To ποπ φαινόμενο γιορτάζει τα γενέθλια της με το νέο single "Omega" σε συνεργασία με τον ανερχόμενο Ralphie Choo.

Διπλό ραντεβού με τον Saske στον Λυκαβηττό

Την πρώτη μέρα, ο ράπερ θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ ενώ, την επόμενη, θα φιλοξενήσει στο Saskepticism Festival ένα εκρηκτικό rap line-up.

Συναυλίες Candlelight: Μουσικές ιστορίες από Queen, Coldplay και άλλους καλλιτέχνες υπό το φως των κεριών

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα υπερθέαμα που συνδυάζει τις εμβληματικές μελωδίες κορυφαίων καλλιτεχνών με την ατμόσφαιρα των κεριών στο ιστορικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Ακούσατε το νέο live E.P. των National;

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας τους στη Ρώμη από τον περασμένο Ιούνιο θα κυκλοφορήσει σε ένα διπλό live album.