6+1 εκδηλώσεις για να απολαύσετε την πανσέληνο του Αυγούστου

Ανακαλύψτε τις κορυφαίες εκδηλώσεις για μια αξέχαστη νύχτα στην καρδιά της Αθήνας υπό το φως της πανσελήνου.

Πανσέληνος Αυγούστου στο Μουσείο Ακρόπολης © Γιώργος Βιτσαρόπουλος
    

Το φως του φεγγαριού φωτίζει τα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης, μετατρέποντας την Αθήνα σε σκηνικό ονείρου. Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, η πόλη υποδέχεται την Αυγουστιάτικη πανσέληνο με μια σειρά εκδηλώσεων που υπόσχονται να μαγέψουν κάθε επισκέπτη. Από ρομαντικές συναυλίες στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης και όπερα στο Αρχαίο Θέατρο της Ζέας, μέχρι έναν νοσταλγικό σινε-μαραθώνιο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η νύχτα θα γεμίσει μουσική, τέχνη και μαγευτικές εικόνες.

Μουσική πανσέληνος στην Καρδιά της Αθήνας 

Πανσέληνος Αυγούστου στο Μουσείο Ακρόπολης
© Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Αυτή την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, το Μουσείο Ακρόπολης μετατρέπεται σε μια ρομαντική όαση κάτω από το φως του φεγγαριού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική συναυλία από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θα ερμηνεύσει γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια για το φεγγάρι και μουσική κινηματογράφου. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του μουσείου, προσφέροντας ένα ονειρικό σκηνικό με φόντο την επιβλητική Ακρόπολη. 

Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελούμενη από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς με υψηλή μουσική κατάρτιση, έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και ηγείται της παρέλασης των Ελλήνων αποδήμων στη Νέα Υόρκη. Την μπάντα διευθύνει ο Επισμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος, ενώ στην συναυλία συμμετέχουν η σοπράνο Σοφία Ζώβα και ο βαρύτονος Άγγελος Μουσίκας. 

Το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και θα επαναλειτουργήσει το βράδυ από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Η είσοδος στο μουσείο θα γίνεται με κανονικό εισιτήριο γενικής εισόδου, ενώ η συναυλία είναι δωρεάν. Σημειώνεται ότι το "Μουσείο της Ανασκαφής" δεν θα είναι ανοιχτό για την πανσέληνο, και τα εκδοτήρια εισιτηρίων και τα πωλητήρια του Μουσείου θα κλείσουν στις 11:30 μ.μ. Αυτή η ρομαντική βραδιά υπόσχεται να μαγέψει κάθε επισκέπτη με την υπέροχη μουσική και την μαγευτική θέα, καθιστώντας την έναν μοναδικό προορισμό για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. 

Πανσέληνος στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Μουσείο Μαρία Κάλλας
© Vangelis Patsialos

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το ιστορικό Ωδείο Αθηνών υποδέχεται το κοινό για μια μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο. Στις 19 Αυγούστου από τις 19:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το απεριτίφ τους από το café του μουσείου, να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας. Στον τρίτο όροφο, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Ελάτε να απολαύσετε δύο μαγευτικές μουσικές βραδιές γεμάτες τέχνη και μελωδίες, υπό το φως της πανσελήνου, με φόντο τη εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης. 

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής συνεργασίας του Μουσείου Μαρία Κάλλας με το Ωδείο Αθηνών -όπου ξεκίνησε να φοιτά η Μαρία Κάλλας το 1939- που έχει ως στόχο την ανάδειξη του Μουσείου ως χώρου άσκησης & ανάδειξης νέων μουσικών, την ευθύνη του προγράμματος έχει αναλάβει ο Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, Φίλιππος Τσαλαχούρης. 

Πεζοπορία με δρομοδείχτη "Φεγγάρι του Οξύρρυγχου" 

Την 19η Αυγούστου 2024, θα ζήσετε μια μαγική βραδιά στην Αθήνα με την 94η νυχτερινή πεζοπορία της Εθελοντικής Ομάδας Πεζοπορίες με Πανσέληνο. Ξεκινώντας από το Σύνταγμα στις 19:00, θα περιηγηθείτε γύρω από την Ακρόπολη, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα στον Άρειο Πάγο και την πανσέληνο στον λόφο της Πνύκας.  Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3-3,5 ώρες και περνά από ιστορικά μνημεία όπως το Θησείο, η Αρχαία Αγορά, και το Ηρώδειο. Ανοικτή και δωρεάν για όλους, αυτή η βόλτα είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψετε την πόλη μας με νέο φως. Φορέστε άνετα παπούτσια, φέρτε σακίδιο με νερό, καπέλο και αντιανεμικό, και ελάτε να ζήσουμε μια αξέχαστη νύχτα στην καρδιά της Αθήνας.

Πανσέληνος Αυγούστου στην Ομορφοκκλησιά

Την πανσέληνο του Αυγούστου, η Ομορφοκκλησιά λάμπει κάτω από το φως του φεγγαριού, προσκαλώντας μας σε μια μαγική βραδιά γεμάτη ρομαντισμό και ομορφιά. Ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας, με την αρχιτεκτονική του γοητεία και την ιστορική του αύρα, γίνεται το ιδανικό σκηνικό για να γιορτάσουμε αυτή τη θερινή πανσέληνο. 

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη βραδιά της πανσελήνου, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε τη γοητεία του φεγγαριού σε συνδυασμό με ζωντανή μουσική και ποιητικές αναγνώσεις. Οι ήχοι της μουσικής θα μας ταξιδέψουν, ενώ τα ποιήματα που θα απαγγελθούν θα ξυπνήσουν συναισθήματα και μνήμες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη μαγεία και νοσταλγία. Στην εκδήλωση της πανσελήνου στην Ομορφοκκλησιά θα συμμετέχουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σπύρος Κουτσοβασίλης, Μαρίνα Μανωλάκου, το συγκρότημα "Έμμελον” και οκταμελής μουσικό σχήμα με την μουσική επιμέλεια του Ελευθέριου Μαυρομμάτη. 

Οπερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
© Β ΕΠΚΑ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και ο Σύλλογος "Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου  Αρχαιολογικών Χώρων –  Μνημείων Πειραιά", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πανσελήνου του Αυγούστου, διοργανώνουν  στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Ζέας -Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, τη Δευτέρα  19 Αυγούστου 2024  ώρα 21:00,  μουσική εκδήλωση με τίτλο  "Μελωδίες στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο με τρεις τενόρους".

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει άριες από όπερα, οπερέτα, αλλά και σύγχρονα δημοφιλή κομμάτια ξένων και Ελλήνων συνθετών. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης  Πακσόγλου,  Ανδρέας Καραούλης,  Χρήστος Δεληζώνας, τενόροι, Μαρία Κατριβέση, σοπράνο. Στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου και στο μαντολίνο  ο Τάσος Αποστόλου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σινέ-μαραθώνιος υπό το σεληνόφως στο ΚΠΙΣΝ

ΚΠΙΣΝ
© Pelagia Karanikola

Ένα ξεχωριστός σινε-μαραθώνιος στην Πανσέληνο του Αυγούστου, Δευτέρα 19 Αυγούστου, από τις 21.00, στο Πάρκο "Σταύρος Νιάρχος", γιατί καλοκαίρι σημαίνει ξενύχτι στο Πάρκο με θέα το ολόγιομο φεγγάρι.

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται την πανσέληνο του Αυγούστου, γνωστή και ως "Πανσέληνος του Οξύρρυγχου", με έναν ξεχωριστό σινε-μαραθώνιο που θα μας κρατήσει ξύπνιους, από τις 21.00 ως το ξημέρωμα. Τo Film Pit (Μάκης Παπασημακόπουλος, Αχιλλέας Χαρμπίλας, Στέλιος Καρακάσης) προσγειώνεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με ταινίες από το κινηματογραφικό του μπαούλο για ένα Full Moon Film Marathon με 80s νοσταλγία.

Τέρατα της μυθολογίας,ιπτάμενοι εξωγήινοι, αυτοκίνητα χωρίς φρένα, διάλογοι με αξέχαστες ατάκες, αγωνία, δράση, γέλιο και μια μεταμεσονύχτια έκπληξη περιμένουν όσους και όσες αντέξουν. Απαραίτητη προϋπόθεση, η διάθεση για ξενύχτι και αναγκαίος εξοπλισμός υπνόσακοι και αντικουνουπικά. Το Full Moon Film Marathon πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εκθεση Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Μετά το πρόσφατο άνοιγμα της νέας του έκθεσης στο Μοναστηράκι, το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την Αυγουστιάκη Πανσέληνο λειτουργώντας τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου από τις 20:00 έως τις 24:00 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

3 βίντεο κλιπ ξένων σταρ μόλις κυκλοφόρησαν

Μπορεί ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού να κινείται με πιο αργούς ρυθμούς, όμως στη διεθνή μουσική βιομηχανία μάλλον αυτό δεν ισχύει, αφού τέσσερα μεγάλα αστέρια κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα ολοκαίνουργια βίντεο κλιπ τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
19/08/2024

Το 1ο Jazzét Festival στήνει μια τζαζ γιορτή στην Αθήνα

Το 1st Hellenic International Jazz Festival φέρνει στη σκηνή του Θεάτρου Πέτρας διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και ανερχόμενα σχήματα για μια τριήμερη μουσική εμπειρία.

Οι διεθνείς συναυλίες του Σεπτέμβρη

Η νέα σεζόν ξεκινά τη Δευτέρα 26/8 κι εκμεταλλεύεται την "παραδοσιακή" επιμονή του καλοκαιρίας, ώστε να ξετυλιχθεί τόσο σε ανοιχτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους. Με πρόγραμμα αρκετά πλούσιο, το οποίο περιλαμβάνει 33 μεμονωμένες βραδιές, μα και φεστιβάλ, όλα στοχευμένα σε ευρύ φάσμα μουσικών γούστων.

Μία playlist για τον Δεκαπενταύγουστο

Δέκα συν ένα τραγούδια αφιερωμένα σε όλα τα άτομα που έμειναν Αθήνα και θέλουν να μελαγχολήσουν, να ονειροπολήσουν ή να νιώσουν main character μέσα στους έρημους δρόμους.

Μία νύχτα στο Ηρώδειο με τη μουσική του Hans Zimmer

Η ορχήστρα Lords of the Sound επιστρέφει με βραβευμένες συνθέσεις στην Αθήνα.

Το αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά θα "ντύσει" τη πανσέληνο με μουσική

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πανσελήνου του Αυγούστου, θα διεξαχθεί η μουσική εκδήλωση με τίτλο "Μελωδίες στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο με τρεις τενόρους".

Η Αννα Βίσση "προτιμά"... το Καλλιμάρμαρο

Γιορτάζει με ακόμα περισσότερο κόσμο μισό αιώνα επιτυχημένης μουσικής διαδρομής.