Μουσική πανσέληνος στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Απολαύστε μια μαγευτική μουσική βραδιά με θέα την Ακρόπολη και ερμηνείες σπουδαστών του Ωδείου Αθηνών.

Μουσείο Μαρία Κάλλας © Vangelis Patsialos
    

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το ιστορικό Ωδείο Αθηνών υποδέχονται το κοινό στην Πανσέληνο του Αυγούστου  μια μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο. Στις 19 Αυγούστου από τις 19:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το απεριτίφ τους από το café του μουσείου, να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας. Στον τρίτο όροφο, οι σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών, Χατζηναθαναήλ Χρήστος (βιολοντσέλο) και Χοχλακάκης Πέτρος (πιάνο), θα ερμηνεύσουν έργα Ραχμάνινωφ, Μπάρμπερ και Χιναστέρα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Μία μαγευτική μουσική βραδιά γεμάτη τέχνη και μελωδίες, σας περιμένει, υπό το φως της πανσέληνου, με φόντο τη εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης. 

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής συνεργασίας του Μουσείου Μαρία Κάλλας με το Ωδείο Αθηνών -όπου ξεκίνησε να φοιτά η Μαρία Κάλλας το 1939- που έχει ως στόχο την ανάδειξη του Μουσείου ως χώρου άσκησης & ανάδειξης νέων μουσικών. Την ευθύνη του προγράμματος έχει αναλάβει ο Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, Φίλιππος Τσαλαχούρης. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού "καλά κρατούν": Ποια προλαβαίνεις;

Δες 5 μουσικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα που σου δίνουν την ευκαιρία για μουσική και ταξίδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Οι Χατζηφραγκέτα "ξαναχτυπούν" στην Αθήνα

Το αχτύπητο δίδυμο Φραγκιαδάκη – Χατζηγιάννης έρχεται με full-band σύνθεση και άκρως καλοκαιρινή διάθεση στο Θέατρο Βράχων.

Ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Γιάννης Κότσιρας live στην παραλία Βαγιωνιάς

Μουσικές βραδιές στην παραλία της Αρχαίας Επιδαύρου.

3 ισπανόφωνοι ΛΟΑΤΚΙ+ τραγουδιστές για να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι

Ο ήχος και μόνο της γλώσσας της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής μάς ξυπνάει το καλοκαιρινό μουντ. Με την αφορμή αυτή, σου προτείνουμε τρία ισπανόφωνα αστέρια που αξίζουν να μπουν στο ραντάρ σου.

Οι Aerosmith ακύρωσαν όλες τις συναυλίες της περιοδείας τους

Το "τέλος εποχής" για το επιτυχημένο συγκρότημα φαίνεται να ήρθε πιο νωρίς από ότι περιμέναν όλοι λόγω τραυματισμού του τραγουδιστή Στίβεν Τάιλερ.

Μιχάλη και Χρήστο Καλκάνη, τι φέρνουν οι Seeds στο Kournos Music Festival στη Λήμνο;

Οι resident artists του 4ου Kournos Music Festival μιλάνε στο "α" για όσα πρόκειται να παρουσιάσουν με όχημα το νέο τους σχήμα Seeds.