Τα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού "καλά κρατούν": Ποια προλαβαίνεις;

Δες 5 μουσικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα που σου δίνουν την ευκαιρία για μουσική και ταξίδι.

Φεστιβάλ Ελάτειας

Το καλοκαίρι, η μουσική και οι τέχνες δεν σταματούν ποτέ. Σου φτιάξαμε, λοιπόν, μια λίστα με φεστιβάλ που θα σας ταξιδέψουν από τις κορυφές της Πίνδου μέχρι τα βυζαντινά τείχη των Χανίων. Είτε είστε λάτρης της ροκ, της κλασικής μουσικής ή της σύγχρονης ambient, οι σκηνές του Anilio Park Festival, του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου και  άλλων φεστιβάλ που ψάχνουν να βρουν το κοινό τους, υπόσχονται να σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές γεμάτες ρυθμό. Ετοιμαστείτε για ένα γεμάτο πολιτιστικό ημερολόγιο που θα γεμίσει τριήμερα σε φανταστικές τοποθεσίες μετά μουσικής.

Anilio Park Festival

Εισβολέας

Για πρώτη φορά, αυτόν τον Αύγουστο, στην Ήπειρο, στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Ανηλίου Μετσόβου  – Anilio Park, διοργανώνεται ένα υπέροχο τριήμερο, με ένα νέο μουσικό festival: το Anilio Park Festival. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει το Anilio Park ως ένα ξεχωριστό προορισμό για σκι και χιονοδρομίες, αλλά φέτος το καλοκαίρι, από τις 9 έως και τις 11 Αυγούστου, η ''όμορφη ράχη'' της Πίνδου θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να απολαύσουν μία σειρά από δυνατά live με μερικούς από τους κορυφαίους εγχώριους καλλιτέχνες. Ενδεικτικά θα δούμε επί σκηνής τους Πυξ  Λαξ, Ιουλία καραμπατάκη, Εισβολέας, Παύλος Παυλίδης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Τιμόθεος Γαβριηλίδης - Πέτριν

Φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου κλείνει δέκα χρόνια, επέτειος που αφιερώνεται σε όλες τις φιλίες και συνεργασίες που έκαναν δυνατή την υλοποίηση του Φεστιβάλ στο διάστημα αυτό. Από τις 16 - 19 Αυγούστου στο παραθαλάσσιο πάρκο του Μολύβου. Η κλασική μουσική παραμένει ενεργή και ζώσα επειδή μέσα της συμβιώνουν διαφορετικά μοτίβα, πολιτισμικές αναφορές, ρυθμοί, ιδέες και συναισθήματα. Ας γίνει η μουσική το ιδανικό παράδειγμα για να ξυπνήσει μέσα μας το ίδιο όραμα - να δημιουργήσουμε νέες φιλίες και να είμαστε ευγνώμονες για τις φιλίες που ήδη μας αγκαλιάζουν. Μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα δώσουν συναυλίες εν ονόματι της φιλίας είναι οι Nώε Ινουί, Καρολίνα Ερρέρα,Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν, Ζίμον Μπόντε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

12o φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου

Παύλος Παυλίδης

Το Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου είναι ένα αυτοοργανωμένο και αυτοδιάθετο φεστιβάλ, που το τρέχει ένας μικρός πυρήνας ανθρώπων και γίνεται κάθε χρόνο με πολύ κόπο, αγάπη και μεράκι σε μια υπέροχη τοποθεσία με μεγάλα πλατάνια και φυσική λίμνη. Ξεκίνησε το 2011 με κοινό παρονομαστή την ανιδιοτελή αγάπη για την μουσική και την μετάδοσή της μέσα από εναλλακτικές ενέργειες. To Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου δίνει ραντεβού ως είθισται τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου (30 - 31). Κάποιοι από τους καλλιτέχνες του φεστιβάλ θα είναι οι Παύλος Παυλίδης, Εθισμός, Κωνσταντής Πιτσιόλης κ.ά.

Ziria Festival 

Pan Pan Years of Youth

Από 29-31/8, στο Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας με ελεύθερη είσοδο, θα διεξαχθεί ένα φεστιβάλ με περισσότερους από 25 προσκεκλημένους, που εκπροσωπούν διαφορετικές μουσικές σκηνές και είδη. Οι εναλλακτικές δραστηριότητες θα είναι, όπως πάντα, πολλές και ξεχωριστές. Να περιμένετε να ακούσετε τους Pan Pan, Oferta Especial, Psycada μεταξύ άλλων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ametric Festival

Billie Kark

Το μουσικό φεστιβάλ Ametric Festival θα λάβει χώρα το τριήμερο 12, 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2024 στον ιδιαίτερο χώρο του Προμαχώνα San Salvatore στα Χανιά, εκεί που η Ενετική αρχιτεκτονική δημιουργεί μια μοναδική και απόκοσμη συναυλιακή συνθήκη, απολύτως ταιριαστή για την ηχητική και αισθητική ανάδειξη του σύγχρονου & πειραματικού χαρακτήρα της μουσική ταυτότητας του Φεστιβάλ.

To lineup του Ametric Festival 2024 περιλαμβάνει για άλλη μια χρονιά μια ιδιαίτερη σύνθεση διεθνών και εγχώριων καλλιτεχνών. Ανάμεσα στους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ambient μουσικής, θα δείτε τους: Mark Fell, Red Brut, Will Guthrie, Σοφία Ζαφειρίου, Άννα-Μαρία Ράμμου, Σοφία Σαρρή, Dergar, Media Luna.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Χατζηφραγκέτα "ξαναχτυπούν" στην Αθήνα

Το αχτύπητο δίδυμο Φραγκιαδάκη – Χατζηγιάννης έρχεται με full-band σύνθεση και άκρως καλοκαιρινή διάθεση στο Θέατρο Βράχων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Γιάννης Κότσιρας live στην παραλία Βαγιωνιάς

Μουσικές βραδιές στην παραλία της Αρχαίας Επιδαύρου.

3 ισπανόφωνοι ΛΟΑΤΚΙ+ τραγουδιστές για να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι

Ο ήχος και μόνο της γλώσσας της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής μάς ξυπνάει το καλοκαιρινό μουντ. Με την αφορμή αυτή, σου προτείνουμε τρία ισπανόφωνα αστέρια που αξίζουν να μπουν στο ραντάρ σου.

Οι Aerosmith ακύρωσαν όλες τις συναυλίες της περιοδείας τους

Το "τέλος εποχής" για το επιτυχημένο συγκρότημα φαίνεται να ήρθε πιο νωρίς από ότι περιμέναν όλοι λόγω τραυματισμού του τραγουδιστή Στίβεν Τάιλερ.

Μιχάλη και Χρήστο Καλκάνη, τι φέρνουν οι Seeds στο Kournos Music Festival στη Λήμνο;

Οι resident artists του 4ου Kournos Music Festival μιλάνε στο "α" για όσα πρόκειται να παρουσιάσουν με όχημα το νέο τους σχήμα Seeds.

Το 11ο Φεστιβάλ Ελάτειας είχε μουσική, φύση και όνειρο

Από απίστευτες live εμφανίσεις μέχρι ανεπανάληπτες στιγμές camping, σας μεταφέρουμε τον παλμό και την ενέργεια που μας κατέκλυσαν στην Ελάτεια.