Το 11ο Φεστιβάλ Ελάτειας είχε μουσική, φύση και όνειρο

Από απίστευτες live εμφανίσεις μέχρι ανεπανάληπτες στιγμές camping, σας μεταφέρουμε τον παλμό και την ενέργεια που μας κατέκλυσαν στην Ελάτεια.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΤΕΙΑΣ © Thanasis Botsis
    

Τι κοινό έχουν οι φυσιολάτρες και οι μουσικόφιλοι; Το 11ο Φεστιβάλ της Ελάτειας φυσικά. Αυτό το καλοκαίρι, η Ελάτεια μετατράπηκε σε έναν πραγματικό μουσικό παράδεισο, μιας και το φεστιβάλ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, προσφέροντας όχι μόνο live εμφανίσεις και αξέχαστες μελωδίες, αλλά και την εμπειρία του camping. Οι σκηνές μας έγιναν το ιδανικό σκηνικό για να ζήσουμε στιγμές, με νέες φιλίες και έναν παλμό που δεν σταμάτησε ποτέ.  

Φεστιβάλ Ελάτειας

Τη πρώτη μέρα του φεστιβάλ, τη Πέμπτη, είδαμε επί σκηνής του HummingsΚωνσταντής ΠιστιόληςSocial Waste και τους Villagers of Ioannina City που μας υπενθύμισαν πως πρέπει να πάρουμε "ζβάρα τα βουνά τις κορφές" και... τους ακούσαμε. Οι κατασκηνωτές και οι επισκέπτες κράτησαν το τέμπο για περίπου 6 ώρες και οι καλλιτέχνες έδιναν ηχηρά μηνύματα με τους στίχους τους. Στο αρχικό line up συμμετείχε και ο Γιάννης Αγγελάκας & 100  ̊C, όμως η εμφάνιση ακυρώθηκε, εξαιτίας των προβλήματων υγείας του καλλιτέχνη.

Τη Παρασκεύη οι Locomondo ανέβηκαν στη σκηνή, όταν ο ήλιος ακόμα έλαμπε και το κοινό τους λάτρεψε, καθώς το αστείρευτο χιούμορ τους και οι ατάκες τους μετά από κάθε τραγούδι, δημιούργησαν ένα κλίμα "παρέας". Αμέσως μετά ακούσαμε τον απίστευτο ερμηνευτικά, Αλκίνοο Ιωαννίδη (με μπλούζα Social Waste), να μας τραγουδά "Oνειρο ήτανε" και όλοι αυθόρμητα σήκωσαν τις μπύρες τους και κοίταξαν τον έναστρο ουρανό. Η Ματούλα Ζαμάνη, μας καληνύχτισε τη Παρασκεύη αλλά πριν το κάνει αυτό, δεν μας άφησε λεπτό χωρίς να φωνάξουμε στίχο. Μια σκηνική παρουσία που δεν θα μπορούσε να έχει καμία άλλη εκτός από εκείνη, δημιούργησε την αίσθηση πως το κοινό γιορτάζει το κάθε δευτερόλεπτο.

Το Σάββατο, φθάνοντας στη τρίτη μέρα του φεστιβάλ, η μουσική δεν σταμάτησε ούτε λεπτό είτε από το camping είτε από το stage. Ο Πάνος Βλάχος πάντα ατακαδόρος, μας τραγούδησε για το "Θάνατο ενός αναρχικού" αλλά μας θύμισε και τα απίστευτα 00s με τις επιτυχίες της Βανδή, με το κοινό να ακολουθεί όλο το κράμα των μουσικών επιλογών. Λίγο μετά τις 22.00, η Μελίνα Κανά και ο Αλέξανδρος Κτιστάκης γέμισαν με τη μουσική τους όλο το μήκος του βουνού και η Μελίνα Κανά δήλωσε πως "το βουνό έχει γίνει καράβι με τόσο μουσική και μας ταξιδεύει". Το κλείσιμο της βραδιάς ανέλαβε ο Γιάννης Χαρούλης που μας έκανε να "ξενυχτήσουμε" με τους ρυθμούς του και την ενέργεια, που παρέσυρε μικρούς και μεγάλου: είδαμε τη πλαγιά να γεμίζει με παιδιά στις πλάτες γονιών και να ονειρευόμαστε πως αν "σωθεί το παιδί, υπάρχει ελπίδα".

Φεστιβάλ Ελάτειας

Τη τελευταία μέρα του φεστιβάλ, την Κυριακή, όσο οι περισσότεροι κατασκηνωτές μάζευαν τις σκηνές αφού έπιασε βροχή, και η συναυλία άργησε να ξεκινήσει, πήρε τη σκυτάλη ο Novel 729 και ανέλαβε να τονώσει τη διάθεση του κοινού με την δυναμική του παρουσία, μας απέδειξε πως μια ραπ παρουσία χρειάζεται παντού. Η Νατάσσα Μποφίλιου εκρηκτική όπως πάντα έκανε το κοινό να τραγουδά μέχρι τελικής πτώσης και να ακολουθεί το ποδοβολητό της. Το κλείσιμο του φεστιβάλ ανέλαβε η Ιουλία Καραμπατάκη που μας "γύρισε σε όλο τον κόσμο", αφήνοντάς μας με την ευχή για καλό αντάμωμα.

Το 11ο Φεστιβάλ της Ελάτειας συνδύασε την ένταση της μουσικής με την ομορφιά της φύσης. Από τις αξέχαστες εμφανίσεις μέχρι τις ανεπανάληπτες στιγμές του camping, το φεστιβάλ απέδειξε ότι η μαγεία μπορεί να ζωντανέψει μόνο σε τέτοιες μοναδικές συνθήκες. Ανυπομονούμε ήδη για την επόμενη συνάντηση στη μαγευτική Ελάτεια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Χατζηφραγκέτα "ξαναχτυπούν" στην Αθήνα

Το αχτύπητο δίδυμο Φραγκιαδάκη – Χατζηγιάννης έρχεται με full-band σύνθεση και άκρως καλοκαιρινή διάθεση στο Θέατρο Βράχων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Γιάννης Κότσιρας live στην παραλία Βαγιωνιάς

Μουσικές βραδιές στην παραλία της Αρχαίας Επιδαύρου.

3 ισπανόφωνοι ΛΟΑΤΚΙ+ τραγουδιστές για να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι

Ο ήχος και μόνο της γλώσσας της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής μάς ξυπνάει το καλοκαιρινό μουντ. Με την αφορμή αυτή, σου προτείνουμε τρία ισπανόφωνα αστέρια που αξίζουν να μπουν στο ραντάρ σου.

Οι Aerosmith ακύρωσαν όλες τις συναυλίες της περιοδείας τους

Το "τέλος εποχής" για το επιτυχημένο συγκρότημα φαίνεται να ήρθε πιο νωρίς από ότι περιμέναν όλοι λόγω τραυματισμού του τραγουδιστή Στίβεν Τάιλερ.

Μιχάλη και Χρήστο Καλκάνη, τι φέρνουν οι Seeds στο Kournos Music Festival στη Λήμνο;

Οι resident artists του 4ου Kournos Music Festival μιλάνε στο "α" για όσα πρόκειται να παρουσιάσουν με όχημα το νέο τους σχήμα Seeds.

Μουσική πανσέληνος στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Απολαύστε μια μαγευτική μουσική βραδιά με θέα την Ακρόπολη και ερμηνείες σπουδαστών του Ωδείου Αθηνών.