"60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος" με μια μεγάλη μουσική γιορτή στο Ηρώδειο

O Χρήστος Νικολόπουλος γιορτάζει τα 60 χρόνια της σπουδαίας πορείας του στο ελληνικό λαϊκό με μια επίλεκτη παρέα μουσικών, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Χρήστος Νικολόπουλος Χρήστος Νικολόπουλος

Ο διακεκριμένος συνθέτης των μεγαλύτερων διαχρονικών λαϊκών επιτυχιών Χρήστος Νικολόπουλος, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια ενεργούς δράσης και αδιάλειπτης προσφοράς στον πολιτισμό και στα μουσικά δρώμενα της χώρας, ανοίγει τις πύλες του Ωδείου του Ηρώδου του Αττικού το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, για την πολυαναμενόμενη επετειακή του συναυλία.

Το δυναμικό παρών τους θα δώσουν αγαπημένοι ερμηνευτές που έγραψαν τα ονόματά τους με μεγάλα γράμματα μέσα στην πλούσια πορεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Μαζί του στη σκηνή του Ηρωδείου θα ερμηνεύσουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Μακεδόνας και Πίτσα Παπαδοπούλου. 

Πίτσα Παπαδοπούλου και Χρήστος Νικολόπουλος στη Ρόδο
Πίτσα Παπαδοπούλου και Χρήστος Νικολόπουλος στη Ρόδο

Παράλληλα, με την παρουσία τους θα τον τιμήσουν ακόμη ο αστείρευτος Σταμάτης Κραουνάκης και ο θρυλικός ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση της παράστασης επιμελείται η σημαντική φιγούρα του θεάτρου και των Τεχνών, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Στρατηγός. Μάλιστα, στο μεγάλο αυτό αφιέρωμα θα συμμετάσχουν και θα επενδύσουν την εκδήλωση με την δικιά τους μοναδική αίσθηση και ενέργεια η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου καθώς και μουσικό σύνολο μπουζουκιών του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.

Αξιοσημείωτο επίσης καθίσταται το γεγονός ότι η συναυλία θα είναι αφιερωμένη στον ανυπέρβλητο Μάρκο Βαμβακάρη, με πρωτοβουλία του Χρήστου Νικολόπουλου, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του ελληνικού πολιτισμού.

Χρήστος Νικολόπουλος
Χρήστος Νικολόπουλος

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Νικολόπουλο
Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Καψοχώρι Ημαθίας, όντας αυτοδίδακτος μουσικός με πηγαία λαϊκά δημιουργικά ένστικτα, ο Χρήστος Νικολόπουλος ήρθε στην Αθήνα και διαπλέχθηκε καλλιτεχνικά με τα ομότεχνα θηρία της εποχής του, γενόμενος πολύ σύντομα ευρέως αποδεκτός και αξιοθαύμαστος και αφήνοντας εντέλει - όπως απέδειξε ο χρόνος και η ιστορία - την δικιά του πολύτιμη συνθετική παρακαταθήκη, κουβαλώντας πάντα μέσα στην Τέχνη του όλη την ποιότητα που άντλησε από τις βασικές του προσλαμβάνουσες, τον Βαμβακάρη, τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάννου, τον Ζαμπέτα και άλλους θεμελιωτές του ακραιφνούς λαϊκού τραγουδιού.

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, σφράγισε με την πένα του και με το χαρακτηριστικό συνθετικό του αποτύπωμα 60 συναπτές δεκαετίες, με πολυθρύλητες συνεργασίες, μελοποιώντας τους σπουδαίους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Πυθαγόρα, του Μάνου Ελευθερίου, του Μανώλη Ρασούλη, του Αντώνη Ανδρικάκη, της Λίνας Νικολακοπούλου και πολλών άλλων σπουδαίων εργατών του λόγου και της ποίησης, που αναδείχτηκαν μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες του Στέλιου Καζαντζίδη, του Στράτου Διονυσίου, του Γιώργου Νταλάρα, της Χαρούλας Αλεξίου, της Ελένης Βιτάλη, του Δημήτρη Μητροπάνου, του Πασχάλη Τερζή, του Κώστα Μακεδόνα, της Γλυκερίας, του Μανώλη Αγγελόπουλου, του Μανώλη Μητσιά, του Μανώλη Λιδάκη και πολλών ακόμη αξεπέραστων Ελλήνων ερμηνευτών.

Ως επιστέγασμα λοιπόν αυτών των 60 χρόνων αέναης παρουσίας και δημιουργικότητας του, ο χαρισματικός Χρήστος Νικολόπουλος υπόσχεται μια ιστορική βραδιά το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ηρώδειο, στη σκιά του Ερεχθείου, μια αξεπέραστη συναυλία κατά την οποία η μία μεγάλη επιτυχία θα διαδέχεται την άλλη, όπως τα τραγούδια "Υπάρχω", "Ζήλεια μου", "Αγριολούλουδο", "Μία είναι η ουσία", "Νύχτα στάσου", "Το ποδήλατο", "Ξένος", "Αν πεθάνει μια αγάπη", "Με το στόμα γεμάτο φιλιά", "Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα", "Με τα φώτα νυσταγμένα (οι νταλίκες)", "Κάτω απ’ το πουκάμισό μου", "Πήγα σε μάγισσες", "Ο Σαλονικιός", "Στων αγγέλων τα μπουζούκια", "Κάτσε καλά", "Βραδιάζει", "Νυχτερίδες κι αράχνες", "Ο ωραίος και η ωραία", "Και φούμα φούμα", "Η νύχτα θέλει έρωτα", "Όλες του κόσμου οι Κυριακές", "Μια γυναίκα μπορεί", "Δεν υπάρχουν άγγελοι", "Της καληνύχτας τα φιλιά" και πολλά ακόμα.
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Πέγκυ Ζήνα για ακόμη μια βραδιά στο Άλσος

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια επιστρέφει μετά το τελευταίο μεγάλο sold-out της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2024

Soul, ψυχεδέλεια και χρώματα: Το αναπάντεχο success story των Black Pumas

Ποια συνταγή ευθύνεται για την αστραπιαία άνοδο του διδύμου Eric Burton - Adrian Quesada, που έρχεται στο Release Athens 2024 μαζί με τους Thievery Corporation(9/7);

Αναβάλλεται η συναυλία του Pan Pan στον Λυκαβηττό λόγω κακοκαιρίας

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθήνα μετά από μία επιτυχημένη sold out περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Σε νέα ημερομηνία μεταφέρεται η συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου στο Κηποθέατρο Παπάγου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η συναυλία αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο.

Στάθη Άννινε, τι ετοιμάζεις για το καθιερωμένο ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου;

Ο πιανίστας, μαζί με άλλους δύο εξαιρετικούς μουσικούς, επιστρέφει στο υπαίθριο μουσικό σινεμά για την προβολή της ταινίας "Το Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι" που θα ντύσουν με δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.

Στο "Floyd" τελικά η συναυλία των Cannons

Η συναυλία των Cannons μεταφέρεται στο Floyd Live Music Venue.

Οι Telenova επιστρέφουν στην Αθήνα σύντομα

Η σκηνή του "Fuzz Live Music Club" θα φιλοξενήσει στην Αθήνα το συγκρότημα από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, λίγους μήνες μετά την ενθουσιώδη εμφάνισή τους στο Release Athens 2024.