Οι Mary’s flower Superhead γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους στο Death Disco

Μαζί, οι παλιοί τους γνώριμοι Glass Rebel.

Mary’s flower Superhead

Ο Ηλίας, ο Νίκος και ο Θάνος ορμώμενοι από το studio Polytropon στη Θεσσαλονίκη, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν να παίζουν μαζί περίπου 20 χρόνια πριν, αποφάσισαν να γιορτάσουν μαζί τα 20α τους γενέθλιά στο Death Disco την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Μαζί, οι παλιοί τους γνώριμοι Glass Rebel. Μετά από 4 LP’s, 2 singles, περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό και 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνισή τους στην Αθήνα επιστρέφουν με ένα εκρηκτικό live γιορτάζοντας την 20ετή τους πορεία. Μάλιστα, με αφορμή την επέτειο τους αποφάσισαν να διασκευάσουν και το αγαπημένο τραγούδι του Bruce Springsteen, "I am on fire".

Το new wave project των Glass Rebel, μετά την κυκλοφορία του διπλού single "Echo Nymph/Hold your breath" (Amour Records 2023) μόλις επέστρεψε από την απομόνωση στο όρος Χελμός, ολοκληρώνοντας από εκεί μια νέα σειρά παραγωγής κομματιών, τα οποία και θα παρουσιάσει live.

Mary’s flower Superhead

Οι Mary’s flower Superhead δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2003 στη Θεσσαλονίκη. Αποτελούνται από τον Ηλία Σμήλιο, τον Θάνο Καζαντζή και τον Νίκο Δημακίδη. Ξεκίνησαν να γράφουν και να εκφράζονται μέσω της μουσικής ως έφηβοι, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους μέσω των δυναμικών τους live εμφανίσεων από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ο ήχος που τους χαρακτήριζε στα πρώτα τους βήματα ήταν επηρεασμένος από την αμερικάνικη indie, punk σκηνή και αυτό αποτυπώθηκε στην πρώτη τους ομώνυμη κυκλοφορία (Mary’s flower Superhead, Polytropon records) το 2006. Τέσσερα χρόνια μετά συνεχίζουν με τη κυκλοφορία του SWAY (Archangel records,2010), φανερά επηρεασμένοι από το disco - post punk revival της εποχής. Ξεχωρίζουν με τα ιδιαίτερα προσεγμένα videos, την δυναμική παρουσία τους στο Europavox festival (Clermont Ferrand, France) το 2010 αλλά και τις εκτεταμένες περιοδείες τους σε Βαλκάνια και Ελλάδα. Ακολούθησε το Digesting the Animal (Polytropon Records,2012) διατηρώντας τον post punk ήχο, με φανερή όμως την παρουσία των synths και samples.

Η στενή φιλία των μελών της μπάντας αλλά και η ανάγκη τους να επανέλθουν και να εκφραστούν με ένα καινούριο δίσκο επαναφέρει τους Mary’s flower Superhead μετά από τέσσερα χρόνια με το Wealth (Inner Ear Records, 2018). Ένας δίσκος δυναμικός, ωμός και ειλικρινής βασισμένος σε παλαιότερα εφηβικά ακούσματα των M.f.S. φιλτραρισμένος όμως από την ωριμότητα του σήμερα.

Είσοδος: 10€

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Death Disco

Ωγύγου 15 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Clubs

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.