Samsung: η ακριβότερη 1 ίντσα... ever!

Διαφορά χιλιάδων ευρώ ανάμεσα στην δική της τηλεόραση 4Κ2Κ και... των άλλων

To γεγονός ότι η υπερυψηλή ευκρίνεια - για τους... φίλους "εικόνα 4Κ" - θα είναι μία από τις πιο σημαντικές εξελικτικές τάσεις στο χώρο των home cinema, έγινε απόλυτα σαφές από την έντονη παρουσία της νέας αυτής τεχνολογίας στην πρόσφατη έκθεση CES. Οι Sony και LG είχαν δείξει τις προτάσεις τους στην κατηγορία αυτών των τηλεοράσεων λίγο καιρό πριν, ενώ η Samsung το έκανε στο πλαίσιο αυτού του θεσμού - αποσπώντας μάλιστα θετικότατα σχόλια για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό της βάσης στήριξης της δικής της τηλεόρασης, που έχει τη μορφή επιδαπέδιου πλαισίου και ενσωματώνει ικανά ηχεία. Αυτό που δεν είχε γνωστοποιηθεί στην εβδομάδα της CES ήταν η τιμή πώλησης της εν λόγω συσκευής. Κι εκεί που ελπίζαμε πως η Samsung θα ήταν επιθετική στο συγκεκριμένο στοιχείο, ώστε να αρχίσουν να κατεβαίνουν στην... ατμόσφαιρα οι τιμές αυτών των τηλεοράσεων (γιατί τώρα βρίσκονται στη στρατόσφαιρα!), συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Συγκεκριμένα, λοιπόν: η τηλεόραση UN85S9 της Samsung θα αρχίσει να πωλείται στην Κορέα στις αρχές Μαρτίου σε τιμή που "μεταφράζεται" σε περίπου... €28.500! Η τιμή αυτή είναι ακόμη υψηλότερη από την αντίστοιχη της τηλεόρασης υπερυψηλής ευκρίνειας τόσο της Sony (€24.900) όσο και της LG (€19.900). Η Samsung, όπως και οι άλλες δύο ανταγωνιστικές της εταιρείες, προωθεί την UN85S9 ως προϊόν "για λίγους" και σε αυτή τη φάση δεν θα μπορούσε και αλλιώς - προκαλεί ωστόσο εντύπωση το γεγονός ότι προτιμά να κινηθεί αισθητά υψηλότερα από τιμολογιακής πλευράς, παρά το γεγονός ότι εισέρχεται στην κατηγορία κάποιους μήνες μετά.

Ίσως φταίει το κόστος του πρωτότυπου πλαισίου στήριξης. Ίσως το γεγονός ότι η LG έχει πωλήσει ήδη 300 τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας στην Κορέα, κάτι που η έταιρη Κορεάτικη εταιρεία θεώρησε σημάδι θετικό. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, πάντως, ότι η Samsung "χρέωσε" προς €4.500 τη μία ίντσα παραπάνω που χαρακτηρίζει τη διαγώνιο της δικής της τηλεόρασης (85 αντί για 84 των άλλων), γιατί τότε θα πρόκειται αληθινά για... την ακριβότερη 1 ίντσα στην ιστορία της τεχνολογίας! Από την άλλη, βέβαια, εταιρείες όπως η Westinghouse - με το όνομα της οποίας έχουμε συνδέσει φτηνές, μετριότατες τηλεοράσεις μόνο για μαζικές προσφορές - ανακοίνωσε πως πωλεί τηλεόραση υπερυψηλής ευκρίνειας διαγωνίου 110 ιντσών, προς... €225.000 (!!!). Στην αυγή της υπερυψηλής ευκρίνειας, λοιπόν, η ίντσα κοστολογείται κατά το δοκούν. Όσοι (πάμπλουτοι) πιστοί, προσέλθετε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ