Samsung BD-P4600

Ομορφιά και πληρότητα, προσιτά

Στα τυπικά προσόντα, δε, που θα πρέπει να διαθέτει κάθε Blu-ray player που διεκδικεί πια τα χρήματα των καταναλωτών, το BD-P4600 δεν στερείται τίποτε. Αποκωδικοποιεί τα φορμά υψηλής πιστότητας DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD και Dolby Digital Plus, ώστε να μην επιβάλλει την ύπαρξη αντίστοιχα εξοπλισμένου ενισχυτή για να απολαύσει κανείς τον κορυφαίο ήχο των Blu-ray. Αναβαθμίζει τα "απλά" DVD σε ανάλυση 1080p, έστω κι αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα καλύτερα που έχουμε συναντήσει. Αναπαράγει υλικό από εγγράψιμους και επανεγγράψιμους δίσκους Blu-ray, DVD και CD, όποιου είδους κι αν τυγχάνουν. Το μόνο που στερείται ουσιαστικά είναι οι αναλογικές έξοδοι για κάθε ένα από τα 7.1 κανάλια ήχου (διοχετεύει τον ήχο μόνο μέσω της θύρας HDMI) και οι έξοδοι component για την εικόνα, αλλά το μέγεθος της συσκευής και λόγοι κόστους πιθανώς δεν επέτρεπαν την ύπαρξή τους.

Στις επιδόσεις του ως Blu-ray player, πάντως, το BD-P4600 διατηρεί την εικόνα της συσκευής που προσφέρει περισσότερα από όσα ζητά. Η εικόνα που προέβαλλε από τα τυπικά Blu-ray που πάντοτε δοκιμάζουμε (Casino Royale, Die Hard 4.0, Ratatouille και I, Robot) είναι πάρα πολύ καλή όσον αφορά στη διαύγεια και τη λεπτομέρεια: δεν έλειψαν και πάλι τα στοιχεία του ανάγλυφου και του τρισδιάστατου που συνήθως εισπράττουμε από πολύ ακριβότερες υλοποιήσεις. Κάποια προβλήματα παρατηρήσαμε σε ελάχιστες περιπτώσεις όσον αφορά στην ομαλότητα της κίνησης σε δύσκολες σκηνές, τίποτε όμως το πραγματικά ανησυχητικό. Στην έναρξη και τους γενικότερους χρόνους λειτουργίας το νέο Blu-ray της Samsung είναι ολοφάνερα "τρίτης γενιάς" (από το power-on ως την πρώτη σκηνή σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα), ενώ η ευχρηστία του είναι επίσης αξιοσημείωτη λόγω των καλοσχεδιασμένων, λογικών menu (και όχι τόσο λόγω του ευτελούς και όχι ιδιαίτερα καλαίσθητου τηλεχειριστηρίου). Ειδικά για το μέγεθος και τον όγκο του, είναι ένα από τα πλέον αποτελεσματικά Blu-ray player που έχουμε συναντήσει - πάντοτε για την κατηγορία τιμής στην οποία υπάγεται.

Ποιά είναι αυτή η κατηγορία, λοιπόν; Αυτή του PlayStation3 σχεδόν, αφού στο BD-P4600 έχουν αποδοθεί ως ονομαστική τιμή πώλησης τα 449 ευρώ, τα οποία όμως στην αγορά πλησιάζουν περισσότερο στα 400. Το ποσό κρίνεται άκρως λογικό για τα όσα προσφέρει το player της Samsung, τόσο από πλευράς λειτουργιών όσο και από πλευράς design. Ειδικά οι κάτοχοι κάποιων από τις πιο πρόσφατες τηλεοράσεις της Samsung, που αξιοποιούν το ίδιο ημιδιάφανο πλαίσιο και τις αποχρώσεις του κόκκινου ως συνοδευτικού χρώματος στο "τεχνολογικό" μαύρο, έχουν πραγματικά την ευκαιρία ενός πολύ όμορφου συνδυασμού με το player αυτό. Ο ανταγωνισμός, ωστόσο, δεν παύει να είναι πολύ σκληρός για το BD-P4600 καθώς, στα ίδια χρήματα, υπάρχουν προτάσεις με καλύτερη ποιότητα εικόνας και αρτιότερα εξοπλισμένες. Για όσους ο καλαίσθητος σχεδιασμός είναι, ωστόσο, εξίσου σημαντικός, αυτό είναι το ομορφότερο ικανότατο Blu-ray player αυτή τη στιγμή. Όσοι πιστοί...

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ