Panasonic Viera 46G10E

Πρίγκιπας με... φιλοδοξίες!

Εκεί που όχι μόνο δεν έχουν γίνει υποχωρήσεις, όμως, αλλά η P46G10 αληθινά εκπλήσσει, είναι στην ποιότητα εικόνας που μπορεί να προσφέρει. Το panel τεχνολογίας Neo-PDP όντως θυμίζει... Pioneer Kuro σε ορισμένες περιπτώσεις, τόσο λόγω της εξαιρετικά καλής απόδοσης του μαύρου, όσο και λόγω των κορεσμένων αποχρώσεων σε πλήρη κλίμακα, της υψηλής αντίθεσης και της χρωματικής ομοιομορφίας σε όλη την επιφάνεια της οθόνης. Θεάσεις με τα καθιερωμένα Casino Royale, Die Hard 4.0 και Ratatouille επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές: εικόνα απίθανης λεπτομέρειας - με τρισδιάστατη υφή και την οπτική εντύπωση του βάθους πεδίου που μόνο κορυφαία panel μπορούν να προσφέρουν - απολαύσαμε σε όλες τις δύσκολες σκηνές που... καταπιέζουν ψυχολογικά άλλες τηλεοράσεις. Η P46G10 δεν είναι Kuro 6090Η, ναι, αλλά την πλησιάζει περισσότερο από πολλά άλλα panel που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες - κάποια εκ των οποίων κόστους διπλάσιου σε σχέση με την νέα plasma της Panasonic.

Το ανανεωμένο σύστημα ψηφιακής διαχείρισης V-Real Pro 4 κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά, επεξεργαζόμενο με τρόπο έξυπνο και μέσα από διάφορα φίλτρα και τεχνικές, την εικόνα που η συσκευή δέχεται από όλες τις εισόδους της. Αυτό ισχύει τόσο όσον αφορά στον έλεγχο της κίνησης - η οποία είναι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ομαλότατη - όσο και στη βελτίωση του περιεχομένου συμβατικής ευκρίνειας, όπως το τηλεοπτικό σήμα. Γεγονός βέβαια είναι ότι και η συγκεκριμένη τηλεόραση (όντας προσανατολισμένη καταφανώς στην προβολή υλικού υψηλής ευκρίνειας), ποτέ δεν θα προσφέρει εικόνα από ελληνικά κανάλια ή απλό DVD τέτοια, που να μην... ενοχλεί μετά από τη θέαση π.χ. ενός καλού Blu-ray. Όμως αυτό πραγματικά δεν είναι δικό της ίδιον μόνο. Είναι απλώς άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να έχει στα υπόψιν όποιος σκέφτεται να αποκτήσει ένα panel αυτής της ποιότητας: ότι σε αυτό αξίζουν ποιοτικές πηγές για να δείξει τί αληθινά μπορεί να κάνει και ότι δεν θα πρέπει να αγοραστεί ως απλή TV.

Και στο... διά ταύτα. Γιατί η στήλη διστάζει από τη μία, δεν διστάζει καθόλου από την άλλη, να συστήσει την P46G10; Έχουμε και λέμε: διστάζουμε, επειδή το μοντέλο των 46 ιντσών κοστίζει 1500-1600 ευρώ περίπου, ενώ το μοντέλο των 50 ιντσών μπορεί να βρεθεί μετά από έρευνα αγοράς για μόλις 200 ευρώ περισσότερα (και η διαφορά στην οπτική εντύπωση είναι μεγαλύτερη από αυτήν που 4 ίντσες υπονοούν). Από την άλλη, δεν... διστάζουμε καθόλου να τη συστήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο μέρος του κοινού, γιατί πρόκειται για μία τηλεόραση της οποίας η εικόνα βρίσκεται τουλάχιστον "δύο κλικ" υψηλότερα από την κατηγορία κόστους της. Και μόνο το γεγονός ότι μπορεί κανείς να αναφέρει την P46G10 στην ίδια πρόταση με τις θρυλικές Kuro, θεωρούμε ότι "μιλά από μόνο του". Για εκείνους και εκείνες, λοιπόν, που δεν ενδιαφέρονται για τα Δικτυακά extras όπως το Viera Cast και δεν σκοπεύουν να συνδέσουν σε οικιακό δίκτυο το panel τους, η νέα G10 (είτε στις 46 είτε στις 50 ίντσες) είναι εξαιρετικά δελεαστική πρόταση. Α, και... οι plasma; Μόλις βρήκαν νέο "σημαιοφόρο"!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ