Νέα TV για το Mundial: Ρύθμισέ την

Πώς να πάρετε την καλύτερη εικόνα από τη νέα σας τηλεόραση

Τέλος, η... προφανής ρύθμιση, που όμως αξίζει ν' αναφερθεί γιατί - ως προφανή - δεν την σκέφτεται κανείς αρχικά! Στις επιλογές μας κάναμε λόγο για έναν αριθμό τηλεοράσεων, της μέσης και ανώτερης κατηγορίας τιμών, οι οποίες αναλαμβάνουν να εξομαλύνουν τη συχνά απότομη κίνηση στην κάλυψη αθλητικών γεγονότων. Αυτό το πετυχαίνουν υπολογίζοντας νέα καρέ (με βάση τα αρχικά) και εισάγοντάς τα στην κίνηση με τέτοιο τρόπο, ώστε να την κάνουν περισσότερο "ρέουσα", χωρίς "σπασίματα".



Ε, αυτή τη ρύθμιση οι περισσότερες τέτοιες τηλεοράσεις στην εργοστασιακή τους κατάσταση - όπως την παραλαμβάνουμε στη συσκευασία τους δηλαδή - την έχουν απενεργοποιημένη. Από μία πλευρά σωστά, καθώς η ίδια λειτουργία σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές δημιουργεί μία αίσθηση που σε πολλούς δεν αρέσει (αυτή του... ντοκυμαντέρ ή video που έχει συλληφθεί με οικιακή κάμερα). Από την άλλη, ωστόσο, αφού εμείς τη θέλουμε για τους αγώνες του Mundial...; Την ενεργοποιούμε, φυσικά!

Το σημαντικό εδώ είναι να πειραματιστούμε σε ένα βαθμό με τις θέσεις αυτής της ρύθμισης. Υπάρχουν περισσότερο "ήπιες" και περισσότερο "επιθετικές" τιμές - και οι δεύτερες από ένα σημείο και πέρα δεν κάνουν... περισσότερη δουλειά, αλλά δημιουργούν ανεπιθύμητες ατέλειες και αλλοιώσεις στην εικόνα. Το εγχειρίδιο της νέας σας τηλεόρασης αναφέρει αυτές τις θέσεις, θα προτείναμε αυτήν που είναι συνήθως πρώτη ή δεύτερη (Minimal ή Normal ονομάζονται). Δοκιμάζετε και αποφασίζετε. Καλές θεάσεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ