Ναι, ναι. Ναι. Οι προβολείς είναι αλήθεια ότι για άλλη δουλειά έχουν μελετηθεί, κατασκευαστεί και συνήθως αγοράζονται. Τις ταινίες. Οποιοσδήποτε όμως έχει παρακολουθήσει αθλητική διοργάνωση σε αληθινά μεγάλη διαγώνιο - 100, 120 ή ακόμη περισσότερων ιντσών - έχει το εξής να καταθέσει: είναι όχι μόνο προφανώς εμπειρία που δεν συγκρίνεται με αυτήν της θέασης από τηλεόραση, αλλά εμπειρία με την οποία μόνο το να... είναι κανείς μέσα στο γήπεδο και όχι στο σαλόνι του μπορεί να συγκριθεί. Ειδικά, δε, αν συνοδεύεται από ισχυρό ηχοσύστημα... "τύφλα να' χει η κερκίδα" (που λέει ο λόγος)!
Η μεγάλη εικόνα στην παρακολούθηση αγώνων ποδοσφαίρου είναι από μόνη της εντυπωσιακή - ένα μεγάλο άλμα σε σχέση με την τηλεοπτική εικόνα. Οι προβολείς ωστόσο που είναι καταλληλότεροι για την θέαση αθλητικών προγραμμάτων είναι προτιμότερο να έχουν - όπως και οι αντίστοιχες τηλεοράσεις που αναφέρουμε σε άλλο σημείο του ειδικού μας αφιερώματος - συγκεκριμένες ιδιότητες.
Οι σημαντικότερες από αυτές τις ιδιότητες είναι κοινές: θα πρέπει να είναι, για παράδειγμα, ικανοί να ομαλοποιούν την κίνηση της εικόνας (δημιουργώντας νέα καρέ από τα υπάρχοντα), καθώς να την επεξεργάζονται ψηφιακά με τρόπο ποιοτικό (αφού καλούνται να πάρουν εικόνα συμβατικής ευκρίνειας και να την "απλώσουν" σε ακόμη μεγαλύτερη διαγώνιο απ' ότι οι τηλεοράσεις).