Τί άλλο μπορείς να κάνεις με το νέο PSP;

Πέρα από τα games, η μουσική και οι ταινίες!

Για κοινά είδη αρχείων μουσικής και video - όπως π.χ. τα MP3 και MP4 αντίστοιχα - η διαδικασία είναι πανεύκολη: ο χρήστης απλώς παίρνει τα αρχεία από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του και τα αντιγράφει στους αντίστοιχους φακέλους της κάρτας μνήμης του PSP. Από εκεί η συσκευή τα αναπαράγει χωρίς πρόβλημα. Περισσότερα βήματα χρειάζονται όταν ο χρήστης θέλει να "περάσει" στο PSP μουσική και ταινίες που δεν έχει σε μορφή αρχείων που υποστηρίζονται απευθείας από τη συσκευή (όπως τα αρχεία ήχου FLAC) ή που προέρχονται από άλλες πηγές (όπως π.χ. ταινίες σε DVD).

Η Sony, ευτυχώς, έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό πόσο σημαντικό είναι για μεγάλο ποσοστό του καταναλωτικού κοινού την εύκολη διαχείριση φωτογραφιών, μουσικής και video (δεν είναι κρυφό το γεγονός ότι τα iPod κατέστησαν δημοφιλή τα πρώτα χρόνια της εμφάνισής τους και λόγω του προγράμματος iTunes). Είναι ευκολότερο, άλλωστε, και για την ίδια τη Sony να προωθήσει τις δικές της ταινίες και τη δική της μουσική (Sony Music και Sony Pictures) μέσα από μια καλή τέτοια εφαρμογή. Γι' αυτό και προσφέρει δωρεάν τo Media Go 2.0, μία εφαρμογή που αναλαμβάνει... περίπου τα πάντα: και να μετατρέψει κάποια φορμά αρχείων όπως το προαναφερθέν FLAC έτσι ώστε ν' αναπαράγονται στο PSP (π.χ. σε MP3), και να "περάσει" τα αρχεία στην κάρτα μνήμης του PSP, και να οργανώσει γενικότερα τη μουσική, τις φωτογραφίες και τις ταινίες του χρήστη (αν ο ίδιος το επιθυμεί).

Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε πως οι χρήστες ίσως θα ήθελαν ως επιλογή αλλά το MediaGo 2.0 δεν αναλαμβάνει, είναι να "περάσουν" ταινίες από δίσκο DVD, στο PSP. Γι' αυτό χρειάζονται δύο άλλα, ανεξάρτητων εταιρειών προγράμματα. Το ένα θα... εχμ... "προσπεράσει" το σύστημα προστασίας των DVD και θ' αποθηκεύσει ολόκληρο το DVD στο σκληρό δίσκο του Η/Υ, ενώ το άλλο θα μετατρέψει την ταινία σε αρχείο video που το PSP αναπαράγει. Λύσεις και για τα δύο υπάρχουν πολλές, ακόμη και "δύο-σε-ένα" εμπορικές (με κόστος από €25-€50). Δοκιμασμένες και δωρεάν ωστόσο είναι τα DVD Fab Decrypter και Handbrake αντίστοιχα, ενώ αξιόλογο είναι και το καινούργιο WinX DVD Ripper, το οποίο αναλαμβάνει (όχι με πάντοτε προβλέψιμα αποτελέσματα όμως) δωρεάν το ρόλο και των δύο. Εννοείται πως, για όλους τους... προφανείς λόγους, ενθαρρύνουμε αυτήν την οδό μόνο για τα DVD που ο χρήστης του PSP έχει αγοράσει νόμιμα. Καλές ακροάσεις, καλές θεάσεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ