Τί άλλο μπορείς να κάνεις με το νέο PSP;

Πέρα από τα games, η μουσική και οι ταινίες!

To καινούργιο PSP στην τιμή των €99 έχει ως κύρια "αποστολή" του την προσφορά ποιοτικών games - και δη αυτών από τη σειρά PSP Essentials, που με τιμές ανάμεσα στα €9.99 και τα €14.99 είναι φθηνότερα από κάθε άλλη κατηγορία games της αγοράς που πωλούνται σε υλικό μέσο αποθήκευσης όπως το δισκάκι UMD. Όμως το PSP δεν παύει να είναι μία συσκευή που μπορεί να αξιοποιηθεί και με άλλους τρόπους για να διασκεδάσει τον κάτοχό της - τρόπους όπως η ακρόαση μουσικής ή η θέαση ταινιών.

Για να αξιοποιηθεί τόσο το καινούργιο, όσο και οποιοδήποτε άλλο PSP για μουσική και ταινίες, χρειάζεται πρώτα απ' όλα η αγορά μιας κάρτας μνήμης Memory Stick Duo/Pro Duo. Αυτή θα την έχει αγοράσει ο κάτοχος του PSP ούτως ή άλλως για να αποθηκεύει την πρόοδό του στα games που παίζει, όμως όσο μεγαλύτερης χωρητικότητας είναι - υπάρχουν έως και των 32 GB - για τόσο περισσότερα πράγματα μπορεί να την χρησιμοποιεί. Θεωρούμε πως μία κάρτα μνήμης Pro Duo των 8 GB, με κόστος €35 περίπου, είναι αρκετή για την πλειοψηφία του κοινού που θα ήθελε να αξιοποιήσει το PSP και ως φορητό media player.

Στη συνέχεια, ο κάτοχος του PSP χρειάζεται κάποιο τρόπο για να "περάσει" τα αρχεία μουσικής ή ταινιών που θέλει, στην κάρτα μνήμης που χρησιμοποιεί. Πολλά μοντέλα από τους φορητούς υπολογιστές Vaio της Sony ενσωματώνουν θύρα ανάγνωσης των Memory Stick Pro Duo, ο κοινότερος κι ευκολότερος όμως τρόπος μεταφοράς υλικού προς το PSP είναι η χρήση καλωδίου USB - ακριβώς όπως αυτά που συνδέουν το PlayStation3 με τα χειριστήριά του - και ανάλογη θύρα σε PC. Τα Windows αναγνωρίζουν την κάρτα μνήμης του PSP ως δίσκο αποθήκευσης και... ο δρόμος είναι ανοιχτός για τα περαιτέρω!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ