Super Street Fighter IV

Το καλύτερο... ακόμη καλύτερο!

Στα του τεχνικού τομέα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αναφερθούμε στον συγκεκριμένο τίτλο, καθώς τα γραφικά και ο ήχος είναι όμοια με του περυσινού Street Fighter. Αρκεί να θυμίσουμε ότι είναι έξοχα και τα δύο, όπως και η παρουσίαση και τα μενού επιλογών. Σε αυτές περιλαμβάνεται και Ο κώδικας του SSFIV που φροντίζει για τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων μέσω PlayStation Network και Xbox Live είναι επίσης ο ίδιος με τον περσινό - κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ καλός και αποδίδει σε γενικές γραμμές ομαλά, αλλά δεν μπορεί να εξαλείψει στιγμιαίες καθυστερήσεις αν οι δύο gamers που συγκρούονται online έχουν προβληματικές ή χαμηλών ταχυτήτων συνδέσεις στο Internet.

Ασχοληθήκαμε κάποιες ώρες και με τις δύο εκδόσεις, για Xbox 360 και PlayStation3 δηλαδή, και διαφορές άξιες αναφοράς δεν υπάρχουν μεταξύ τους ουσιαστικά. Ο χειρισμός και στη νέα έκδοση παραμένει φροντισμένος, πρακτικά άψογος, έστω κι αν έχει δεχθεί ρυθμίσεις ώστε να είναι ευκολότεροι οι συνδυασμοί κινήσεων στους αρχάριους gamers. Εννοείται πως εκείνοι κι εκείνες που θα θελήσουν να ασχοληθούν εκτενώς με το SSFIV, ειδικά στο... σκληρό περιβάλλον των online αναμετρήσεων, είναι καλύτερο κάποια στιγμή να επενδύσουν σε ένα ειδικό joystick (όπως τα fightsticks της Mad Catz για παράδειγμα), καθώς τα joypad των PS3 και Xbox 360 είναι σαφώς δυσκολότερο να επιτύχουν τις ίδιες περίπλοκες κινήσεις με τον ίδιο συγχρονισμό.

Εν τέλει, το Super Street Fighter IV είναι... εξαιρετικά εύκολος τίτλος να χαρακτηρίσει κανείς. Για τους λάτρεις του περυσινού τίτλου είναι κατά τη γνώμη μας must αγορά, οπότε θέμα δεν τίθεται. Για εκείνους οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο - που αδυνατούμε να φανταστούμε - δεν είχαν αποκτήσει πέρυσι το Street Fighter της νέας εποχής, το Super δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ακόμη καλύτερη, πληρέστερη έκδοση, για λιγότερα χρήματα. Ακόμη και όσοι ή όσες κάτοχοι PS3 ή Xbox 360 δεν... πετούν τη σκούφια τους στον αέρα συνήθως για τα fighting games, το Super Street Fighter IV είναι πραγματικά το είδος της παραγωγής που δικαιούται μια θέση στη συλλογή τους, αν μη τί άλλο λόγω ποιότητας και πληρότητας. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα; Ελπίζουμε όχι!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ