Super Street Fighter IV

Το καλύτερο... ακόμη καλύτερο!

Οι δέκα καινούργιοι χαρακτήρες προέρχονται τόσο από παρελθόντα Street Fighter, όσο και από το "παράλληλο" Street Fighter Alpha, αλλά και από το Final Fight, ένα παλαιότερο coin-op της Capcom. Όλοι προσφέρουν διαφορετικά, χαρακτηριστικά μαχητικά στυλ, είναι ωστόσο εξισορροπημένοι όσον αφορά τις δυνατότητές τους και θα προσφέρουν πολλές ώρες γόνιμου πειραματισμού στους παίκτες εκείνους που είχαν εξαντλήσει τις δυνατότητες των περυσινών μαχητών. Είναι, δε, όλοι επιλέξιμοι άμεσα, έτσι ώστε όλη η σειρά των χαρακτήρων - 35 συνολικά - να είναι διαθέσιμη στην πληρότητά της από την αρχή (σε αντίθεση με το SFIV όπου πολλοί έπρεπε να αποκαλυφθούν μετά από ώρες παιχνιδιού).

Έπειτα έχουμε τις νέες επιλογές παιχνιδιού μέσω Internet. Προσφέρονται ομαδικές συγκρούσεις 2 εναντίον 2 ή 4 εναντίον 4 (team battles), καθώς και η σύγκρουση με άλλους gamers τον ένα μετά τον άλλο, σε στυλ... αίθουσας coin-op (μιας και δεν τα έχουμε πια στην Ελλάδα...). Το επερχόμενο δωρεάν update που θα προσφέρει τον Ιούνιο η Capcom θα δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε παίκτη να διοργανώνει online πρωταθλήματα και να συμμετέχει σε άλλων. Μεγάλη βελτίωση διακρίνει κανείς και στο μηχανισμό που διαλέγει τους παίκτες που αντιμετωπίζει κανείς online, ενώ εφικτή είναι και η προβολή σε replay των αναμετρήσεων. Και τί δεν θα δίναμε να μπορούμε να εγγράφουμε ματς και μεταξύ μας, με φίλους στον ίδιο καναπέ δηλαδή και όχι μόνο online, αλλά... ευελπιστούμε η Capcom να ακούει!

Στο πώς παίζεται ο τίτλος αυτός καθ' αυτός, το gameplay δηλαδή, δεν έχει φυσικά αλλάξει κάτι θεαματικά. Η Capcom όμως έχει κάνει όλων των ειδών τις ρυθμίσεις και μικροαλλαγές στα σύνολα κινήσεων κάθε χαρακτήρα, ώστε να πλησιάσει στη θεωρητική "απόλυτη ισορροπία" ανάμεσά τους - το σενάριο δηλαδή στο οποίο κανένας μαχητής δεν είναι ισχυρότερος και πιθανότερο να νικήσει από κάποιον άλλο. Η δεύτερη ειδική κίνηση Ultra για τον καθένα είναι ευπρόσδεκτη αλλά δεν μεταβάλλει τη ροή των συγκρούσεων, δεν έχει άλλωστε αλλάξει το γενικό στυλ και η "αίσθηση" στο χειρισμό κάθε χαρακτήρα. Η ακόμη καλύτερη επιλογή εξάσκησης (training mode) στο νέο τίτλο θα φανερώσει γρήγορα τις όποιες μικρές διαφορές στο ρεπερτόριο κινήσεων των αγαπημέων του χαρακτήρων, θα βοηθήσει δε τους αρχάριους ακόμη πιο πολύ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ