StarCraft II

Όχι καινούργιο, μα μοντέρνο - και κορυφαίο

Η ομάδα ανάπτυξης έχει φροντίσει να υπάρχει απόλυτη ισορροπία στις μάχες, χωρίς να έχει κάνει την οποιαδήποτε πλευρά πιο ισχυρή από τις υπόλοιπες και έχοντας προσφέρει σε όλους τους στρατούς μονάδες που μπορούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες των μαχών αν χρησιμοποιηθούν σωστά. Οι Δικτυακές επιλογές παιχνιδιού περιλαμβάνουν μια πολύ μεγάλη γκάμα τοποθεσιών για μάχες έως και 12 παικτών, οι οποίοι μπορούν είτε να χωριστούν σε ομάδες, είτε να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την τεχνητή νοημοσύνη των Η/Υ. Το αγαπημένο Skirmish Mode κάνει δυναμική επανεμφάνιση, ενώ δεν απουσιάζει και η ειδική λειτουργία δημιουργίας πεδίων μάχης (map editor), η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλους να σχεδιάσουν και να διαθέσουν στο Δίκτυο τα δικά τους, προς τέρψη των συναδέλφων gamers.

Από τεχνικής πλευράς, το StarCraft II είναι εντυπωσιακό, όσο και προσεγμένο. Με άλλα λόγια, ισχυρά PC θα αναδείξουν τα απίθανα γραφικά του με τον καλύτερο τρόπο, ο τίτλος ωστόσο μπορεί να παιχθεί άνετα και σε χαμηλότερων επιδόσεων Η/Υ. Όπου το ικανό hardware είναι παρόν, τα οπτικά εφέ είναι σχεδόν... κινηματογραφικά στην ποιότητα και το θεαματικό τους χαρακτήρα - το σημαντικό, δε, είναι πως δεν εντοπίσαμε προβλήματα στο ρυθμό ανανέωσης των καρέ, όσες μονάδες κι αν αλληλεπιδρούσαν ταυτόχρονα στην οθόνη. Την καταιγιστική δράση συνοδεύει εξαιρετική μουσική, ενώ η απόδοση των διαλόγων και των εκφράσεων από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες κινείται σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από αυτά που θα περιμέναμε από strategy game, ακόμη και της Blizzard.

Είναι λοιπόν το πρώτο StarCraft της νέας εποχής αυτό που περίμεναν οι φίλοι της σειράς για 12 ολόκληρα χρόνια; Καταφέρνει να εκπληρώσει τις μεγάλες τους προσδοκίες; Η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι μεγαλοπρεπέστατα θετική. Η δημιουργία της Blizzard θα καθηλώσει οποιονδήποτε παίκτη αγαπά τους τίτλους στρατηγικής, προσφέροντάς του ποικιλία αποστολών, ισορροπημένο και προκλητικό gameplay, προσεγμένο τεχνικό τομέα και όμορφη παρουσίαση. Το Δικτυακό τμήμα του, άλλωστε, συμπληρώνει άριστα τη δράση του σεναριακού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για απολαυστικές αναμετρήσεις ανάμεσα σε gamers απ' όλο τον κόσμο. Το StarCraft II: Wings Of Liberty δεν είναι απλώς ένα επιτυχημένο... sequel, ούτε καν ένα απλώς πολύ καλό strategy game: είναι μία από τις ποιοτικότερες παραγωγές της χρονιάς, η οποία διατηρεί αναλλοίωτους πολλούς από τους μηχανισμούς της περασμένης δεκαετίας, αλλά το κάνει με απίστευτο στυλ. Όσοι πιστοί - ή και... αμφίβολοι - προσέλθετε!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ