PS Plus: το μέλλον

Πώς θα μπορούσε η Sony να κάνει την υπηρεσία της ακόμη καλύτερη;

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital PS Plus Week, που ολοκληρώνεται σήμερα, εξετάσαμε κάθε πλευρά της Δικτυακής συνδρομητικής υπηρεσίας της Sony στην παρούσα της μορφή: από τις σημαντικές ερωτήσεις κι απαντήσεις που ορίζουν τη χρήση της και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους συνδρομητές της, έως τους απτούς τρόπους με τους οποίους εξοικονομούν οι gamers χρήματα με αυτήν και, φυσικά, τί "έχουν να λαβαίνουν" οι νέοι συνδρομητές αυτές τις γιορτές. Όλες οι συνδρομητικές υπηρεσίες, ωστόσο, οφείλουν να εξελίσσονται. Τί μπορεί να κάνει η Sony το 2013, ώστε το PlayStation Plus να γίνει ακόμη καλύτερο και να προσελκύσει την πλειοψηφία των κατόχων PlayStation3 και PlayStation Vita;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν - και μάλιστα... όχι πολύ δύσκολα - πως το μόνο πράγμα που έχει να κάνει η Sony μέσα στους επόμενους 12 μήνες προκειμένου να δώσει σε ακόμη πιο μεγάλο ποσοστό της κοινότητας του PlayStation λόγους να εγγραφούν , είναι να εστιάσει στον κύριο λόγο για τον οποίο πολλοί εγγράφονται ήδη. Δηλαδή, τα games! Πράγματι, τα 45 δωρεάν games για το PS3 και τα 20 ακόμη για το PS Vita είναι πολλά και οι ως τώρα επιλογές της Sony προσεγμένες, όμως... κανείς δεν θα έλεγε όχι σε περισσότερα games και για τα δύο φορμά. Φυσικά υπάρχει μια ισορροπία εκεί που πρέπει να τηρηθεί, υπό την έννοια ότι οι gamers μπορεί να ζητούσαν και... κάθε μέρα νέα games από το PS Plus, όμως και το να "απαξιώνονται" γρήγορα οι ΑΑΑ παραγωγές ή να προσφέρονται επιπλέον "δευτεράντζες" είναι κάτι που μακροπρόθεσμα δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Εφικτό θα θεωρούσαμε, πάντως, να προσφέρονται για μικρό χρονικό διάστημα δωρεάν στο PS Plus πιο πολλές ανεξάρτητες παραγωγές, μικρότερου βεληνεκούς" και κόστους, περισσότερο πρωτότυπα games ή δωρεάν extra περιεχόμενο (DLC) για τίτλους που "έχουν κάνει τον κύκλο τους" και όσοι ήδη τους έχουν ίσως θα ήθελαν να επιστρέψουν σε αυτούς με αφορμή το περιεχόμενο αυτό. Στο ίδιο πλαίσιο, η Sony θα μπορούσε να συνεργαστεί στενότερα με τους δημιουργούς των "μεγάλων" παραγωγών, ώστε π.χ. αυτοί να προσέφεραν δωρεάν στους συνδρομητές του PS Plus κάποιο περιεχόμενο που δεν είναι εφικτό να αποκτήσει κανείς αλλιώς. Μία ειδική πανοπλία ή και κάποιος ειδικός χαρακτήρας α λα Kratos στο Soul Calibur VI; Μία αγωνιστική πίστα "sponsored by Sony" στο Gran Turismo 6; Ιδέες γι' αυτό θα προέκυπταν σίγουρα πολλές και το κόστος τους θα ήταν λογικό για τη Sony, αναλογικά με τα ωφέλη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ