PS Plus: Τα πλεονεκτήματα

Ποιά προνόμια προσφέρει στους συνδρομητές της η υπηρεσία της Sony;

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι οποιοσδήποτε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital κάνει την εγγραφή του/της στη συνδρομητική υπηρεσία της Sony, το PlayStation Plus, θα το κάνει (κακά τα ψέματα) κυρίως για έναν λόγο: τα πολλά, ποιοτικά δωρεάν games που έχουν να λαμβάνουν για το PS3 ή/και το PS Vita τους. Όμως από μόνη της αυτή η προσφορά πιθανώς δεν θα ήταν αρκετή - η Sony έχει τη σχετική εμπειρία για να γνωρίζει πως οι πλέον επιτυχημένες συνδρομητικές υπηρεσίες είναι δύο ειδών. Είναι αυτές που δημιουργούν την αίσθηση του αποκλειστικού, αυτού που δεν μπορεί να βρεθεί "έξω" από το πλαίσιό τους. Και είναι αυτές που με τις πρόσθετες λειτουργίες και δυνατότητές τους διευρύνουν τους τρόπους με τους οποίους ο καναλωτής αξιοποιεί τη συσκευή που ήδη έχει, αυξάνοντας έτσι την αξία της αρχικής του επένδυσης. Το PlayStation Plus ανήκει... και στα δύο αυτά είδη!

Όσον αφορά στο "αποκλειστικό" του πράγματος, τα όσα έχουν να λαμβάνουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus είναι όσα θα περίμενε κανείς... και μερικά που δεν θα περίμενε. Στα πρώτα συγκαταλέγονται τα "εύκολα", όπως τα themes, τα avatars κλπ. που δημιουργεί συνήθως η ίδια η Sony ή προσφέρει σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες του χώρου (κυρίως όταν οι δεύτερες προωθούν νέα games τους). Ενδεχομένως πολλά από αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πάντες, ναι, αλλά δεν παύει να είναι περιεχόμενο στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση οι "απλοί" κάτοχοι PS3 ή PS Vita.

Τα πιο ενδιαφέροντα αποκλειστικά είναι αυτά που σχετίζονται με games αυτά καθ' αυτά, προφανώς. Κι εκεί υπάρχει όντως... "ψωμί". Μία παροχή είναι αυτή της πρόσβασης στη δοκιμαστική λειτουργία μεγάλων, ΑΑΑ τίτλων που υψηλό ποσοστό των κατόχων PlayStation περιμένει εναγωνίως. Έτσι οι συνδρομητές του PS Plus έχουν την ευκαιρία να δουν πολύ πριν από το ευρύ κοινό πώς θα είναι η online ανταγωνιστική συμμετοχή όταν ένας τίτλος κυκλοφορήσει στα καταστήματα. Μία άλλη παροχή είναι η διάθεση αυτή καθ' αυτή ενός "hot" τίτλου στο PlayStation Store, αλλά 7-15 ημέρες πριν μπορέσει να τον αγοράσει το ευρύ κοινό - έτσι πάλι ένας συνδρομητής του Plus αποκτά μικρό ή μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Και οι δύο τέτοιες περιπτώσεις έχουν αποδώσει εντυπωσιακά στο παρελθόν, αφού βοηθούν και τη Sony πέρα από την ικανοποίηση που προσφέρουν στους gamers, και περιμένουμε ανάλογες παροχές να συνεχιστούν στο μέλλον για κάθε μεγάλη παραγωγή της ιαπωνικής εταιρείας.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ