PS Plus: Τα πλεονεκτήματα

Ποιά προνόμια προσφέρει στους συνδρομητές της η υπηρεσία της Sony;

Οι αποκλειστικές παροχές σε μία συνδρομή PlayStation Plus που σχετίζονται με τα games, ωστόσο, δεν περιορίζονται στην VIP πρόσβαση σε νέους τίτλους. Έχουν και καθαρά οικονομικό χαρακτήρα. Είναι σύνηθες να βλέπει κανείς εκπτώσεις π.χ. από 20%-50% ή και 60% σε extra υλικό για games (DLC) ειδικά για τα μέλη του PS Plus. Δεν είναι το ίδιο με τα πλήρη δωρεάν games, αλλά η τέτοιου είδους έκπτωση συνεχίζει να είναι αξιολογότατη παροχή ακριβώς επειδή... "μαζεύονται" εν τέλει πολλές τέτοιες "μικροαγορές" στην πάροδο του χρόνου. Με τις εταιρείες δημιουργίας games να παράγουν όλο και περισσότερο περιεχόμενο σε μορφή DLC για διάθεση μετά την κυκλοφορία τους, όσοι και όσες αγαπούν συγκεκριμένους τίτλους δεν είναι ανάγκη να πληρώνουν full-price το extra υλικό για να το αποκτήσουν. Υπάρχει το PS Plus!

Στο "οπλοστάσιο" των παροχών της συνδρομητικής υπηρεσίας της Sony, άλλωστε, υπάρχουν και αποκλειστικές extra λειτουργίες που βοηθούν σε σημαντικό βαθμό τη "συμβίωση" του παίκτη με ένα PS3 ή ένα PS Vita. Το πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται "κάπου στο Internet" (το πολυσυζητημένο cloud) η πρόοδος που έχουμε σημειώσει σε όλα τα games που παίζουμε, δεν μπορεί να υποτιμηθεί - όποιος κόντεψε ποτέ να χάσει game saves επειδή π.χ. η ΔΕΗ "έκανε τα δικά της" με το ρεύμα κι ο σκληρός δίσκος του PS3 είχε μια άτυχη στιγμή, ξέρουν πολύ καλά τί εννοούμε! Ακόμη και κάτι πιο απλό, όπως τις αυτόματες ανανεώσεις του λειτουργικού των PS3 ή/και Vita, καθώς και των games τους, οι ανυπόμονοι αναμέσά μας - ή όσοι απλώς δεν έχουν χρόνο για να... κοιτούν μια κινούμενη μπάρα σε μία μαύρη οθόνη - σε καθημερινή βάση θα τα εκτιμήσουν δεόντως. Και τα δύο, προσυπογράφουμε ως συνδρομητές PS Plus εδώ και δύο χρόνια, πως "μάς έχουν σώσει" περισσότερες από μία φορές. Κυριολεκτικά.

Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει οποιοσδήποτε, λοιπόν, η Sony έχει φροντίσει ώστε τα προνόμια που απολαμβάνει ένας συνδρομητής του PlayStation Plus να είναι έτσι διαμορφωμένα, ώστε να συμπληρώνουν έξυπνα τον κύριο λόγο εγγραφής: τα games αυτά καθ' αυτά. Αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε, θα λέγαμε πως το 2013 μόνο μεγαλύτερη θα γίνει η γκάμα των αποκλειστικών αυτών προνομίων: οι "απλοί" χρήστες PS3 και PS Vita δεν μπορούν να έχουν παράπονο για τα όσα λαμβάνουν χωρίς καμία χρέωση, καθώς αυτά είναι πολλά, οπότε η Sony έχει περιθώριο να προσφέρει "το κάτι παραπάνω" (ή και το... πολύ παραπάνω) στους επί πληρωμή συνδρομητές. Όπως πάντοτε, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ