PS Plus: με απλά νούμερα

Πόσα χρήματα σε games κερδίζει ένας συνδρομητής της υπηρεσίας; Εκπλήξεις!

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital PS Plus Week έχουμε μέχρι στιγμής αναφερθεί τόσο στους βασικούς όρους χρήσης, όσο και τις bonus λειτουργίες και προνόμια που απολαμβάνουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας σε σχέση με τους "απλούς" κατόχους PS3 ή/και PS Vita. Αλλά... ας είμαστε ρεαλιστές: ο σημαντικότερος λόγος για να αποκτήσει κανείς μία συνδρομή στην υπηρεσία της Sony είναι τα games. Τα δωρεάν games, οι μεγάλες εκπτώσεις στα games, τα δωρεάν games, οι μεγάλες εκπτώσεις στο extra περιεχόμενο, τα δωρεάν games... για τα δωρεάν games, είπαμε; Αν όχι, εξηγούμε. Επειδή, στις μέρες μας, αυτό που "αξίζει τα λεφτά του" περισσότερο ψάχνουμε όλοι. Και τίποτε δεν "αξίζει τα λεφτά του" περισσότερο από το δωρεάν!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: είτε με την τρίμηνη, είτε με την ετήσια συνδρομή στο PS Plus, ο χρήστης την ίδια στιγμή λαμβάνει 10 πλήρη, δωρεάν games για το PS3 και 4 ακόμη για το PS Vita (τη λεγόμενη Instant Game Collection). Τα games αυτά είναι καλοδιαλεγμένα και ποιοτικά, σε καμία περίπτωση... "δευτεράντζες", το πολύ 12 ή 14 μηνών σε "ηλικία". Παραδείγματα κορυφαίων games, τόσο "βαρύγδουπων" blockbuster όσο και cult, αξιοπρόσεκτων επιτυχιών, είναι το Batman Arkham City και το Limbo αντίστοιχα αυτόν τον καιρό. Ακόμη και με τη μείωση τιμής που υπόκεινται όλα τα video games μετά το πρώτο εξάμηνο της κυκλοφορίας τους, 10 πλήρη games του PS3 και 4 του PS Vita δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρει πουθενά κανείς για λιγότερα από π.χ. €200 συνολικά.

Με άλλα λόγια, με την Instant Game Collection και μόνο, μία ετήσια συνδρομή στο PlayStation Plus (κόστους €49.99) έχει ήδη από την πρώτη μέρα "βγάλει τα λεφτά της"... τρεις ή τέσσερις φορές για τον χρήστη, ανάλογα αν είναι και κάτοχος PS Vita ή όχι. Η συλλογή αυτή των 14 τίτλων, ωστόσο, δεν είναι "στατική": κάθε μήνα κάποιοι αφαιρούνται και νέοι προστίθενται: με αυτόν τον τρόπο η Sony δίνει κίνητρο στους κατόχους PlayStation αφενός ν' ανανεώνουν "χωρίς δεύτερη σκέψη" τις συνδρομές τους, αφετέρου να προτιμούν τις ετήσιες. Για ποιό λόγο; Γιατί με το σύστημα αυτό οι κάτοχοι PS3 "έχουν να λαβαίνουν" το λιγότερο 45 πλήρη δωρεάν games μέσα σε 12 μήνες και οι κάτοχοι PS Vita το λιγότερο 20 (οι κάτοχοι και των δύο φυσικά 65 με την ίδια συνδρομή).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ