PS Plus: με απλά νούμερα

Πόσα χρήματα σε games κερδίζει ένας συνδρομητής της υπηρεσίας; Εκπλήξεις!

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, όσο μειωμένες κι αν είναι οι τιμές τίτλων που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά κάποιο καιρό, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθούν για PS3 π.χ. με λιγότερα από €15 και για PS Vita με λιγότερα από €10. Η Sony στα δελτία Τύπου και τις ανακοινώσεις της παραθέτει ως συνολική αξία των δωρεάν games ο,τιδήποτε ανάμεσα στα €1000 και τα €1250 για μία 12μηνη συνδρομή - αλλά ακόμη και στα €800 που την υπολογίζουμε "αυστηρά" εμείς, περιλαμβάνοντας και του PS Vita, είναι απίθανα υψηλή αναλογικά με τα... €49.99 που κοστίζει για να αποκτήσει και να παίξει κανείς αυτά τα games. Όλα αυτά, μάλιστα, χωρίς να συνυπολογιστεί πουθενά η εξοικονόμηση χρημάτων που γίνεται στην αγορά όλων των άλλων games με την έκπτωση που έχουν (συχνά θεαματική) οι συνδρομητές του PS Plus.

Καθόλου μικρή σημασία, δε, έχει η προσοχή στην ποιότητα που έχει δώσει η Sony: όλοι οι τίτλοι που έχουν παρουσιαστεί από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα είναι στη χειρότερη περίπτωση... απλώς καλοί, στην καλύτερη αριστουργήματα που κάθε φίλος των PlayStation αξίζει να έχει στη συλλογή του. Σημασία έχει δοθεί και στην ποικιλία: τίτλοι όλων των ειδών, όχι μόνο των δημοφιλέστερων, έχουν συμπεριληφθεί σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τους περασμένους μήνες, ικανοποιώντας σε ένα βαθμό και την "περιέργεια" των παικτών για κάτι καινούργιο. Αυτό είναι σημαντικό και για έναν άλλο λόγο: οι ανεξάρτητες, συχνά πρωτότυπες δημιουργίες, που δεν είχαν παρά ελάχιστη πιθανότητα να "φανούν" ανάμεσα στις blockbuster παραγωγές των μεγάλων εταιρειών, στο PS Plus "έχουν την ευκαιρία τους". Κι αυτό είναι θετικό για όλους εμάς που νοιαζόμαστε για την εξέλιξη των games συνολικά.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία στο γεγονός ότι η συνδρομητική υπηρεσία της Sony έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να συμφέρει τόσο το κοινό, όσο και την ιαπωνική εταιρεία. Μας πειράζει κάτι τέτοιο; Σε καμία περίπτωση! Με ποιό άλλο τρόπο θα μπορούσαμε ποτέ να παίξουμε games αξίας €800 δίνοντας μόνο - εντάξει... νόμιμα πάντα! - €49.99 γι' αυτά; Το μοντέλο εξυπηρετεί τους πάντες και, αν προσθέσει κανείς όλα τα υπόλοιπα προνόμια του PlayStation Plus που ήδη αναλύσαμε, δεν μπορεί να καταλήξει σε άλλο συμπέρασμα: οι κάτοχοι PS3 και PS Vita που παίζουν αρκετά αλλά δεν επιθυμούν να καταβάλλουν συνεχώς τα €59.99-€69.99 που κοστίζουν οι ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες, από το Plus θα απολαύσουν εκατοντάδες ώρες δωρεάν ψυχαγωγίας. Ακόμη και σε όλους τους υπόλοιπους, που παίζουν ευκαιριακά, θα προτείναμε μια συνδρομή: και 3 games το χρόνο να αγοράζει κανείς, με τα χρήματα του ενός από αυτά αγοράζει... 45 το λιγότερο. Είναι να το σκέφτεσαι;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ