PS4: πρώτες εντυπώσεις, hardware

Το ομορφότερο σύστημα που διέθεσε ποτέ η Sony - όλοι οι λόγοι

H ευρωπαϊκή αγορά θα υποδεχθεί το νέο οικιακό PlayStation στις 29/11 και η ελληνική - όπως έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό - στις 13/12. Η Sony Hellas ωστόσο φρόντισε ώστε ένας αριθμός από μέσα ενημέρωσης της χώρας να παραλάβουν την Παρασκευή, 15/11 (ημέρα της κυκλοφορίας του προϊόντος στην αμερικανική αγορά) το πρώτο τους ευρωπαϊκό, ευρωπαϊκότατο PS4, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος πειραματισμού και εξοικείωσης μαζί του μέχρι το Δεκέμβρη. Ανάμεσά τους και εμείς, που ναι μεν είχαμε δει από κοντά τον διάδοχο του PS3 σε εκθέσεις και εκδηλώσεις της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά είχαμε την εύλογη ανυπομονησία να περιεργαστούμε την τελική του πλέον έκδοση σε πρακτικό, καθημερινό επίπεδο. Οι πρώτες εντυπώσεις μας από την συσκευή αυτή καθ' αυτή ακολουθούν, σε άλλα άρθρα έχουμε παραθέσει τις αντίστοιχες για το νέο λειτουργικό της Sony για το PS4, καθώς και για τα πρώτα games που παίξαμε σε αυτό.

Η συσκευασία του PlayStation4 που παραλάβαμε είναι η ίδια που θα διατεθεί στο ελληνικό κοινό στις 13/12: καλοσχεδιασμένη αλλά λιτή, από ανακυκλώσιμο χαρτί, δεν αποπνέει την αίσθηση της... πολυτέλειας μεν, αλλά έχουμε την αίσθηση πως αυτό έχει πανελάχιστη έως καμία σημασία. Όπως και με τις πρόσφατες συσκευασίες της Samsung, προτιμούμε να είναι φτιαγμένο το "περιτύλιγμα" από φθηνά, οικολογικά υλικά γιατί η συσκευασία το πιθανότερο είναι να πεταχτεί την επόμενη μέρα το πρωί - κανένα νόημα για εντυπωσιασμούς σε αυτό λοιπόν. Τα περιεχόμενά της, πάντως, είναι τα αυτονότητα: το ίδιο το PS4, το καλώδιο τροφοδοσίας του, το καλώδιο σύνδεσης και φόρτισης του χειριστηρίου (USB), συνοδευτικά ακουστικά με μικρόφωνο, καθώς κι ένα καλώδιο HDMI για σύνδεση με τηλεόραση. Το τελευταίο η Sony ήταν πρακτικά υποχρεωμένη πια να το προσφέρει, καθώς αναλογικός τρόπος σύνδεσης για το PS4 δεν υφίσταται πλέον.

Το νέο οικιακό PlayStation είναι... και από κοντά (κι όχι μόνο σε φωτογραφίες ή μέσα από γυάλινα προστατευτικά) το ομορφότερο σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης επόμενης γενιάς, αν σε αυτήν καταχρηστικά συμπεριλάβει κανείς και το WiiU. Είναι μινιμάλ και μοντέρνο, είναι τολμηρού σχεδιασμού χωρίς να καταφεύγει σε υπερβολές, η διχρωμία του "λειτουργεί" εξαιρετικά (είτε τοποθετείται κάπου μόνο του είτε δίπλα σε άλλες συσκευές εικόνας και ήχου), ενώ το "συρίτι" με φωτισμό LED προσθέτει την τελευταία "πινελιά" που χαρίζει στο PS4 ολοδική του προσωπικότητα. Είναι, δε, απρόσμενα μικρό σε διαστάσεις - ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ενσωματώνει και το τροφοδοτικό (το Xbox One έχει και πάλι εξωτερικό παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις του). Η ποιότητα κατασκευής του είναι προσεγμένη και τα υλικά ποιοτικά. Είναι, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, το πιο καλαίσθητα κι έξυπνα σχεδιασμένο οικιακό PlayStation που έχει παρουσιάσει ποτέ η Sony, πριν καν το θέσει σε λειτουργία κανείς. Προϊδεάζει, λοιπόν, άκρως θετικά για τη συνέχεια.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ