PS4: πρώτες εντυπώσεις, games

Δύο ημέρες, τέσσερις τίτλοι, τρεις σελίδες σχολιασμού

Για τα Warframe και DC Universe Online δεν έχουμε να πούμε κάτι ουσιαστικά καινούργιο στους gamers που τα γνωρίζουν από τις εκδόσεις τους σε PC. Είναι δύο τίτλοι δράσης που προσφέρονται δωρεάν και παίζονται αποκλειστικά Δικτυακά (F2P), προσφέροντας στον παίκτη τις απολύτως βασικές επιλογές διαμόρφωσης χαρακτήρων, δυνατοτήτων κλπ. και προσβλέποντας στο ενδεχόμενο αυτός να επιθυμεί περισσότερες και να πληρώσει γι' αυτές είτε συνδρομή, είτε μεμονωμένο κάθε φορά αντίτιμο.

Οι εκδόσεις για PS4 φαίνονται να είναι περισσότερο γενναιόδωρες απ' ότι οι αντίστοιχες για Η/Υ, με την έννοια ότι προσφέρουν αρκετό περιεχόμενο δωρεάν και ουκ ολίγες ώρες παιχνιδιού, πριν αρχίσουν να... ζητούν ανταλλάγματα. Και οι δύο είναι ευπαρουσίαστες (όπως θα τις περίμενε κανείς από ένα καλό PC), χαρακτηρίζονται από πολύ καλό έλεγχο και συνοδευτικό ήχο, απομένει ωστόσο ν' αποδειχθεί πόσο δημοφιλείς θα είναι τους επόμενους μήνες σε ένα κοινό που δεν έχει συνηθίσει σε αυτό το εμπορικό μοντέλο.

Φυσικά οι 2 και κάτι ημέρες που έχουμε το PS4 στη διάθεσή μας δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετές για να εξάγει κανείς οποιουδήποτε είδους συμπέρασμα για τα games του συστήματος της Sony. Οι δυνατότητες και οι προοπτικές είναι ολοφάνερα πάρα πολλές, οι αρχικοί ωστόσο τίτλοι ενός φορμά καινούργιου στην αγορά συνήθως αποτυγχάνουν να επιδείξουν αποτελεσματικά τί μπορεί αυτό αληθινά να κάνει. Οι 4 τίτλοι που έχουμε ως τώρα δει δεν είναι καθόλου κακοί, δεν είναι ωστόσο και εντυπωσιακοί. Θα πρέπει λοιπόν να επιφυλαχθούμε να εκφέρουμε γνώμη για την εικόνα των πρώτων games του PS4 αν δεν έχουμε πρώτα παίξει το λιγότερο 10 ή 12 από αυτούς. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε μέχρι την κυκλοφορία του νέου PlayStation στη χώρα μας στις 13 Δεκεμβρίου, οπότε... μείνετε συντονισμένοι και συντονισμένες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ