PS4: πρώτες εντυπώσεις, games

Δύο ημέρες, τέσσερις τίτλοι, τρεις σελίδες σχολιασμού

Όπως αναφέραμε και στο πρώτο μας άρθρο των εντυπώσεων από το σύστημα της Sony, στην κατοχή μας έχουμε μεν ευρωπαϊκό PS4 από την Παρασκευή 15/11 αλλά με δυνατότητα να αξιοποιήσουμε μόνο το αμερικανικό PlayStation Store (το ευρωπαϊκό θα ενεργοποιηθεί πριν από την εμπορική διάθεση του προϊόντος στη Γηραιά Ήπειρο στις 29/11). Κατά συνέπεια δεν είχαμε πρόσβαση στα πιο πολλά από τα games του PS4 (η πιστωτική κάρτα που ζητάται θα πρέπει να είναι αμερικανική) και ο μόνος τρόπος να δούμε μερικά από αυτά ήταν να γίνουμε συνδρομητές του PlayStation Plus στο αμερικανικό μας profile και να αξιοποιήσουμε τα games που αυτό προσφέρει δωρεάν.

Αυτά ήταν τα... κακά νέα. Τα καλά είναι πως τα 2 games που προσφέρει δωρεάν το αμερικανικό PS Plus (είναι αυτά που θα προσφέρει και το ευρωπαϊκό) είναι από τα πιο ενδιαφέροντα αυτής της αρχικής φάσης της πορείας του PS4: είναι το Resogun της έμπειρης Housemarque και το Contrast της πρωτοεμφανιζόμενης Compulsion. Μαζί με αυτά, ασχοληθήκαμε μερικές ώρες και με τους δύο free-to-play τίτλους που προσφέρει αυτή τη στιγμή το PS4, το Warframe και το DC Universe Online. Οι πρώτες εντυπώσεις μας - σύντομες, γιατί θα δημοσιευθούν αναλυτικά reviews των games του PS4 όσο πλησιάζουμε προς την διάθεσή του στη χώρα μας στις 13/12 - ακολουθούν.

Το Resogun είναι κατά μία έννοια ο πνευματικός διάδοχος του Super Stardust HD, ενός από τα πλέον επιτυχημένα games του PlayStation Store: ανήκει στο ίδιο είδος, τα shoot' em up δύο διαστάσεων δηλαδή, αλλά με τη διαφορά πως (α) είναι οριζόντια κινούμενο και όχι προοπτικής "από πάνω" και πως (β) ο τρόπος παιχνιδιού του είναι εμπλουτισμένος και με δευτερεύοντα στοιχεία, που υποχρεώνουν κάποιον να σκεφτεί και μεθοδικά, όχι μόνο με τα.. αντανακλαστικά του αντίχειρά του. Ο παίκτης καταστρέφει εχθρικά αστρόπλοια σε πίστες "κυλινδρικές", των οποίων κινείται κατά μήκος - οι πίστες αυτές είναι, δε, "διάφανες", οπότε έχει την ευκαιρία να "δει τί έρχεται" για να προσπαθήσει να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα των βολών του για τα σχετικά bonus.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ