PS4: αναβάθμιση υπ' αριθμόν 1.70

Οι εντυπώσεις μας από τις νέες εφαρμογές και λειτουργίες που προσφέρει

Πιστή στην παράδοσή της να εμπλουτίζει τις δυνατότητες των PlayStation με το πέρασμα του χρόνου, η Sony διέθεσε χθες για το PS4 την πιθανώς σημαντικότερη αναβάθμιση των τελευταίων μηνών όσον αφορά στη λειτουργικότητά του. Αυτή μας φέρνει αισίως στην έκδοση 1.70 του περιβάλλοντος χρήσης που η ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε για το νέο της οικιακό σύστημα και, ενώ περιμένουμε σημαντικά πράγματα και από την φημολογούμενη έκδοση 2.0 που "ψιθυρίζεται" πως θα αποκαλυφθεί στην έκθεση της Ε3, η χθεσινή αναβάθμιση παραμένει πολύ ενδιαφέρουσα, για μία σειρά από λόγους.

Η λίστα με τις... μικρής και μέσης σημαντικότητας βελτιώσεις και προσθήκες είναι εκτενής, σε αυτήν ωστόσο ξεχωρίζουμε τα εξής: τη δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας στην φωτεινή μπάρα του DualShock4 (είναι εκπληκτικό το πόσος κόσμος ζήτησε το συγκεκριμένο), την ευκολότερη αναζήτηση Friends στην κοινότητα του PlayStation Network, την επιλογή πληρωμών στο PlayStation Store μέσω PayPal, αλλά και την εισαγωγή νέων εντολών για την PlayStation Camera (η οποία ωστόσο συνεχίζει να μην αξιοποιείται επικοιδομητικά κατά τη γνώμη μας). Οι παίκτες που αρέσκονται στην "εκπομπή" (live streaming) των games τους είναι επίσης σε θέση να προσφέρουν στο κοινό τους υλικό σε ανάλυση 720p πλέον, πάντοτε σε συνεργασία με δημοφιλείς υπηρεσίες όπως οι UStream και Twitch.

Πολύ σημαντική είναι και η δυνατότητα λήψης ενός νέου τίτλου για PS4 από το PlayStation Store ημέρες πριν την κυκλοφορία του - μηχανισμός γνώριμος στους PC gamers από την υπηρεσία Steam της Valve - καθώς με τόσα εκατομμύρια κατόχους του νέου PlayStation πια, και τα μεγέθη των ίδιων των games να υπερβαίνουν ενίοτε τα 40 GB, η απόκτηση ενός ΑΑΑ τίτλου απευθείας μέσω Internet έχει αποδειχθεί προβληματική. Οι παίκτες μπορούν να αφήνουν το εκάστοτε video game να "κατεβαίνει" σταδιακά και να ενεργοποιείται την ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας του, ώστε να μην αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ή άλλα θέματα. Ένας από τους πρώτους τίτλους που θα αξιοποιήσουν τον νέο μηχανισμό δεν είναι άλλος από το πολυαναμενόμενο Watch Dogs της Ubisoft, στα τέλη Μάη.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ