PlayStation Plus: H γνώμη μας

"Αξίζει τα λεφτά της" η νέα υπηρεσία της Sony;

Ποιά είναι, λοιπόν, η συνολική μας γνώμη για το PlayStation Plus; Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς για να κρίνουμε με... βεβαιότητα ή αυστηρότητα, ένα γεγονός που γίνεται αμέσως αντιληπτό και δεν επιδέχεται συζήτησης, είναι αυτό: πρόκειται για μία υπηρεσία που θα αξιοποιήσουν στο έπακρο όσοι και όσες επισκέπτονται το PlayStation Store συστηματικά και κάνουν συχνά αγορές από εκεί. Εκείνοι κι εκείνες θα εξοικονομήσουν πάρα, μα πάρα πολλά χρήματα στη διάρκεια ενός χρόνου: για το συγκεκριμένο κοινό, τα €49.99 είναι... κλοπή σχεδόν! Η Sony το γνωρίζει, γι' αυτό κι έχει διαμορφώσει με αυτόν τον τρόπο τις χρεώσεις και εκπτώσεις του PS Plus: για να ενθαρρύνει την χρήση του PlayStation Store - το οποίο κρύβει αληθινά "διαμάντια" τα οποία συχνά περνούν απαρατήρητα - συχνότερα και περισσότερο, τόσο από τους "θαμώνες" όσο και από το ευρύτερο κοινό.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί ωστόσο (και αυτό έχει σημασία όχι μόνο για τους αφοσιωμένους gamers αλλά για κάθε κάτοχο PS3) το PlayStation Plus είναι μία πρόταση που προσφέρει ακόμη και τώρα, στην έναρξή της, πολύ καλό συντελεστή κόστους/αξίας. Το LittleBigPlanet - που λαμβάνει ως δώρο κανείς με την εγγραφή του στην υπηρεσία και δεν έχει να κάνει με το αν θα την ανανεώσει ή όχι - είναι αξίας €29.99 από μόνο του. Είναι κατά... 1000% βέβαιο ότι στη διάρκεια 12 μηνών οποιοσδήποτε φίλος ή φίλη έχει PS3, θα αξιοποιήσει τα υπόλοιπα €20 σε games, λαμβάνοντας στο μεσοδιάστημα και όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο που προσφέρεται δωρεάν.

Από το Σεπτέμβριο, πάντως, περιμένουμε περισσότερο δυναμική προώθηση της υπηρεσίας από τη Sony, με ελκυστικότερες προσφορές, εκπτώσεις και extras. Εν τέλει, το ποσοστό των κατόχων PS3 που θα προσελκύσει το PlayStation Plus θα εξαρτηθεί από ένα και μόνο πράγμα: το πλήθος και την ποιότητα των όσων δεν θα έχουν στη διάθεσή τους οι "απλοί" χρήστες του PlayStation Network. Για να δούμε, για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ