PlayStation Plus: H γνώμη μας

"Αξίζει τα λεφτά της" η νέα υπηρεσία της Sony;

Η διαδικασία εγγραφής είναι πάρα πολύ εύκολη, αφού η συνδρομή ουσιαστικά αγοράζεται ως προϊόν από το PlayStation Store: ο κάτοχος PS3 καταβάλλει το αντίτιμο για το χρονικό διάστημα των 3 ή 12 μηνών μέσω του ποσού που έχει ήδη στο account του ή μέσω πιστωτικής κάρτας και το σύστημα τον καταχωρεί ως συνδρομητή (εμφανίζεται και ειδικό σύμβολο στην status bar της Cross Media Bar του PS3). Υπάρχει ήδη ειδική περιοχή μέσα στο PlayStation Store για τους συνδρομητές PS Plus, ενώ games, expansion packs και άλλο υλικό που υπάγεται σε ισχύουσες προσφορές, σηματοδοτείται και με ένα "+" για να υποδηλώσει τον ειδικό τους χαρακτήρα. Ο τρόπος με τον οποίο το PS Plus έχει γενικώς ενσωματωθεί στο PSN είναι διακριτικός, αλλά αποτελεσματικός. Μια χαρά.

Η πρώτη εξερεύνηση του τί προσφέρει το PlayStation Plus στον αρχικό μήνα της λειτουργίας του αποδίδει περίπου αυτό που θα περίμενε κανείς: λίγο απ' όλα. Ως δωρεάν τίτλο του μήνα η Sony προσφέρει έναν από τους καλύτερους ever στο PlayStation Network - και αγαπημένο μας - το Wipeout HD. Δωρεάν προσφέρονται και δύο τίτλοι που ανήκουν στην κατηγορία των Minis, τα Field Runners και Age of Zombies (παίζονται τόσο στο PS3 όσο και στο PSP), καθώς και το περίφημο Destruction Derby του αρχικού PlayStation. Στο extra περιεχόμενο για άλλους τίτλους περιλαμβάνεται υλικό για τα LittleBigPlanet, Gravity Crash και Fat Princess (με έκπτωση 20%-50%), δύο πλήρη και δυναμικά themes για το περιβάλλον του XMB (δωρεάν) και ένα expansion pack για το Killzone 2 (δωρεάν). Τη λίστα συμπληρώνουν δοκιμαστικές εκδόσεις των Shatter και Savage Moon, καθώς και avatars για το Fat Princess.

Από τα παραπάνω, δύσκολα θα διαφωνούσε κανείς μαζί μας αν υποστηρίζαμε πως θα μπορούσε να είχε γίνει εντυπωσιακότερο ξεκίνημα για το PlayStation Plus από πλευράς περιεχομένου. Το Wipeout HD είναι super, αλλά όχι ο τίτλος που θα παρακινήσει τους πάντες να γίνουν συνδρομητές, ενώ τα υπόλοιπα extras παραμένουν ενδιαφέροντα, μα και πάλι όχι πόλοι έλξης για την πλειοψηφία των gamers. Αντιλαμβανόμαστε πως δεν έχει νόημα να κρίνει κάποιος τόσο γρήγορα μία υπηρεσία που μόλις ξεκίνησε, όμως - όπως πάντα - η πρώτη εντύπωση στα μάτια του κοινού μετρά. Η εικόνα αυτή είναι απολύτως βέβαιο ότι θ' αλλάξει σημαντικά από το φθινόπωρο, όμως η Sony για την πρεμιέρα του PS Plus θα μπορούσε πιθανότατα να είχε προσφέρει κάτι με περισσότερο "ειδικό βάρος", το οποίο θα άφηνε σαφείς υποσχέσεις για το τί θα προσφέρει στο μέλλον η υπηρεσία στους συνδρομητές της. Ο Σεπτέμβρης επιφυλάσσει εκπλήξεις; Θέλουμε να το πιστεύουμε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ