PlayStation Move: το σύστημα

Πώς μάς φάνηκε πρακτικά ο νέος τρόπος χειρισμού;

Στα πρακτικά της επαφής μαζί του, ωστόσο. Η διαδικασία εγκατάστασης του Move είναι εξαιρετικά απλή: ουσιαστικά απαιτείται μόνο η σύνδεση της κάμερας PlayStation Eye στο σύστημα και η ρύθμισή της μέσα από τη σχετική επιλογή στην Xross Media Bar. Στη συνέχεια τα ίδια τα games αναθέτουν στον παίκτη να κάνει ορισμένες προκαθορισμένες κινήσεις, έτσι ώστε να καταγράψουν τα απαραίτητα δεδομένα κίνησης του Move στο χώρο, και ο χρήστης είναι έτοιμος να παίξει οποιοδήποτε από αυτά.

Η εμπειρία μας με τη λειτουργία των χειριστηρίων του Move ήταν σχεδόν άψογη: και τα δύο προσφέρουν τον ακριβή έλεγχο που υπόσχονται στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, κερδίζοντας τις εντυπώσεις ακόμη και των πλέον δύσπιστων. Ένα μόνο ζήτημα εντοπίσαμε - και έχει να κάνει περισσότερο με το PlayStation Eye παρά με τα χειριστήρια. Ο αισθητήρας του ειδικού περιφερειακού-κάμερας για PS3 υποστηρίζει τυπική ανάλυση (640x480 pixels) και δεν είναι ιδιαίτερα υψηλής ευαισθησίας για τα σημερινά δεδομένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιους περιορισμούς σε περιπτώσεις π.χ. είτε πολύ δυνατού είτε μη επαρκούς φωτισμού, αλλά και προβλήματα όταν στον ίδιο χώρο με την κάμερα υπάρχουν αντικείμενα που δημιουργούν έντονες αντανακλάσεις.

Οι περιπτώσεις όπου τα παραπάνω δημιούργησαν σοβαρό... "θέμα", πάντως, ήταν απειροελάχιστες κατά τη διάρκεια της πολύωρης ενασχόλησής μας με το PlayStation Move. H συνολική αίσθηση που αφήνει το νέο σύστημα της Sony είναι ήδη εξαιρετική - και είναι σίγουρο πως, όσο περνάει ο καιρός, οι τεχνικές που θα το αξιοποιούν θα γίνονται όλο και καλύτερες. Το όλο σύστημα - κυρίως χειριστήριο, κάμερα και Blu-ray με demos για να δοκιμάσει κανείς - προσφέρεται σε σαφώς θελκτική τιμή και είναι, αν μη τί άλλο, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους με τους οποίους μπορεί να ανακαλύψει κανείς τί καινούργιο και διαφορετικό μπορεί να κάνει το PlayStation3 του. Όσο για τα games του PlayStation Move με τα οποία ήρθαμε σε επαφή; Οι εντυπώσεις μας βρίσκονται σε ξεχωριστό άρθρο, ακριβώς εδώ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ