PlayStation Move: τα games

Γεύση από τους πρώτους αποκλειστικούς τίτλους

Όσον αφορά στον δεύτερο τίτλο της Sony, το Start the Party; Αυτός είναι περισσότερο "οικογενειακός" και "ομαδικός", λιγότερο... φιλόδοξος σχετικά με το πώς χρησιμοποιεί το νέο χειριστήριο σε σχέση με το Sports Champions, δεν παύει ωστόσο να έχει τη θέση του στις επιλογές αυτών που θα αποκτήσουν το PlayStation Move γρήγορα. Είναι μία συλλογή από mini-games που θα θυμίσει έντονα σε πολλούς φίλους και φίλες του Αθηνόραμα Digital τα μέλη της οικογένειας των Eye Toy, των πρώτων games της Sony που λειτουργούσαν στο PS2 με ανίχνευση κίνησης. To Start the Party "διαβάζει" τις κινήσεις του παίκτη που κρατά το χειριστήριο του PlayStation Move και προσθέτει εικονικά (στην οθόνη της τηλεόρασης δηλαδή) διάφορα αντικείμενα ή gadgets στο σημείο που βρίσκεται η ειδική σφαίρα στο χειριστήριο.

Με αυτό τον τρόπο ένας ή περισσότεροι παίκτες μπορούν π.χ. να σώσουν μία ομάδα από νεογνά πτηνά που προσπαθούν να προσγειωθούν σε φωλιές που βρίσκονται στις άκρες της οθόνης ή να... βοηθήσουν αλεξιπτωτιστές να καταλήξουν πάνω σε σχεδίες και όχι στο στόμα των καρχαριών που βρίσκονται στο νερό! Κληθήκαμε ακόμη να κουρέψουμε μία σειρά από κούκλες με τον τρόπο που μας επιδεικνυόταν, να χτυπάμε με μία ρακέτα πουλιά που έρχονταν προς το μέρος μας ή ακόμη και να ζωγραφίσουμε μ' ένα εικονικό πινέλο ένα συγκεκριμένο πλαίσιο χωρίς να ξεφύγουμε από τα χρονικά περιθώρια. Προγραμματιστικά έξυπνο, το Start the Party καταφέρνει με τρόπο φαινομενικά απλό να επιδείξει τί μπορεί να επιτύχει η σύνθεση γραφικών από το PS3 όταν συνδυάζεται με ό,τι "βλέπει" live η κάμερα του PlayStation Move - παραμένοντας όμως στη λογική... "όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα", η οποία σε αυτά τα mini-games είναι άκρως ταιριαστή.

Είναι κυρίως η ξέγνοιαστη διασκέδαση - με λιγότερο έντονο το ανταγωνιστικό στοιχείο π.χ. του Sports Champions και περισσότερο αυτό που απλώς ονομάζουμε... clean fun - αυτή που χαρακτηρίζει το Start the Party. Αυτό φαίνεται τόσο από το σχεδιασμό των χιουμοριστικών επιπέδων και των ξεκαρδιστικών χαρακτήρων, όσο και από την φύση των ίδιων των mini-games. Παρά το γεγονός ότι αξιοποιεί μερικές μόνο από τις δυνατότητες του PlayStation Move, είναι πιθανώς το ιδανικό video game για το σαλόνι με ποτάκια, χαλαρή παρέα και διάθεση για γέλιο. Για φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες νύχτες, με άλλα λόγια, ό,τι πρέπει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ