PlayStation Move: τα games

Γεύση από τους πρώτους αποκλειστικούς τίτλους

Το άθλημα της ρίψης δίσκου είναι από τα πιο δύσκολα και ακολουθεί τη φιλοσοφία αντίστοιχων σύγχρονων τίτλων golf: ο παίκτης καλείται να φτάσει με το μικρότερο δυνατό αριθμό ρίψεων στον τελικό του στόχο, έχοντας δώσει βάρος σε πάρα πολλές παραμέτρους (όπως τον αέρα, τη γωνία ρίψης και τα φυσικά εμπόδια). Εικονικά "παίρνοντας στα χέρια του" έναν δίσκο, ο παίκτης εκτελεί τη γνωστή χαρακτηριστική κίνηση για να εκτελέσει είτε ευθεία βολή, είτε βολή με φάλτσο (με σκοπό να αποφύγει την πτώση στο νερό ή σε κάποιο δέντρο ή λίμνη που βρίσκεται στο επίπεδο). Ο τρόπος με τον οποίο το χειριστήριο του Move "περνά" την κίνηση του παίκτη στην αντίστοιχη ρίψη είναι πειστικότατος. Ο παίκτης αισθάνεται όχι μόνο ότι συμμετέχει σε... πραγματικό αγώνα σχεδόν, αλλά και ότι η κίνησή του αποδίδεται πιστά, όχι κατά προσέγγιση. Σημαντικό.

Το Bocce, τέλος, στο οποίο δεν είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στο παρελθόν, είναι μεν από... τη φύση του απλοϊκό ως άθλημα απαιτεί όμως πολύ περισσότερη προσοχή και συγκέντρωση απ' ότι αρχικά φαίνεται. Ο παίκτης καλείται να πραγματοποιήσει αρχικά τη ρίψη της κύρια μπάλας και στη συνέχεια να προσπαθήσει με τέσσερις διαφορετικές δευτερεύουσες μπάλες να πλησιάσει στον αρχικό στόχο όσο περισσότερο γίνεται. Το PlayStation Move καταγράφει λεπτομερέστατα την κίνηση του παίκτη και η διασκέδαση που μπορεί να προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα είναι άφθονη, καθώς όλοι μεν μπορούν να παίξουν με αυτό από την πρώτη στιγμή, χρειάζεται όμως δεξιοτεχνία για αληθινά αξιοθαύμαστες επιδόσεις. To Bocce ναι μεν δεν έχει εμπορική διάσταση στην Ελλάδα, ως video game όμως - και δη με έλεγχο ανίχνευσης κίνησης - μπορεί να αποδειχθεί... ανέλπιστα δημοφιλές!

Συνολικά, είναι εύκολο μετά από αρκετή ενασχόληση με το Sports Champions να αντιληφθεί οποιοσδήποτε δύο πράγματα: τόσο ποιός είναι ο στόχος του τίτλου, όσο και ότι τον επιτυγχάνει απόλυτα. Οι δυνατότητες του PlayStation Move σε καμία περίπτωση δεν εξαντλούνται με αυτήν την πρώτη προσπάθεια της Sony, όμως την ιδέα του τί μπορεί να κάνει και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο τρόπος αυτός χειρισμού, την αποκτά κανείς με σαφήνεια. Επίσης - πάντοτε καλό σημάδι σε κάτι πρωτόγνωρο - όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνει κανείς στο χειρισμό του Move, τόσο καλύτερες επιδόσεις μπορεί να καταγράψει. Η ανταπόκριση του χειριστηρίου σε όλα τα αθλήματα είναι υπεράνω κριτικής, πρακτικά τέλεια, χωρίς το παραμικρό ίχνος καθυστέρησης. Ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που οι κινήσεις μας δεν μεταφέρθηκαν σωστά στην οθόνη - και αυτό είναι πιθανότερο να οφειλόταν στον κώδικα του τίτλου, όχι στο χειριστήριο αυτό καθ' αυτό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ