PlayStation Move: H γνώμη μας

Ποιά είναι, απ' όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής;

Στους καιρούς που διανύουμε, είναι βέβαια θετικότατο το γεγονός ότι η τιμή στην οποία η Sony αποφάσισε να κυκλοφορήσει το νέο περιφερειακό είναι ιδιαίτερα προσιτή. Πολύ μεγάλο ποσοστό των τίτλων που παίξαμε χρειάζονται μόνο το ένα, βασικό χειριστήριο του PlayStation Move κι όχι απαραίτητα το δευτερεύον χειριστήριο κατεύθυνσης. Οι καταναλωτές μπορούν λοιπόν να αγοράσουν το Starter Pack στα 65 ευρώ - όσο δηλαδή θα έδιναν και για οποιονδήποτε καινούργιο "παραδοσιακό" video game του PS3 - και να δοκιμάσουν την όλη εμπειρία του χωρίς ιδιαίτερη... επένδυση. Στη συνέχεια, κρίνοντας κι αποφασίζοντας, μπορούν να αγοράσουν σε δεύτερο χρόνο έξτρα χειριστήρια, βασικά και δευτερεύοντα. Η κάμερα του PlayStation Eye, άλλωστε, που περιλαμβάνεται στο Starter Pack, θυμίζουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και μόνη της σε τίτλους του PSN.

Συνολικά: η πρόταση της ιαπωνικής εταιρίας είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχει να παρουσιάσει η αγορά του gaming τα τελευταία χρόνια. Δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν - μέχρι στιγμής αλλά κατ' επανάληψη - αναφερθεί για το Kinect στο Xbox 360, δηλαδή την καθυστέρηση με την οποία μεταφέρονται οι εντολές που δίνει ο παίκτης, στην οθόνη. Συν τοις άλλοις, το Move μπορεί να "μοιάζει με το Wii" - και αυτό ν' αναθέτει στη Sony την αποστολή να εξηγήσει καθαρά γιατί και με ποιούς τρόπους είναι καλύτερο - αλλά ταυτόχρονα το προϊόν της ιαπωνικής εταιρείας εκμεταλλεύεται και προς όφελός του αυτήν ακριβώς την εξοικείωση του κοινού με τον διαφορετικό αυτό τρόπο χειρισμού. Είναι, με άλλα λόγια, ένα προϊόν εξελιγμένο για μία αγορά που είναι πια έτοιμη για το επόμενο βήμα.

Το μόνο που απομένει, είναι να δούμε πόσο φιλόδοξο και εντυπωσιακό θα είναι το δεύτερο κύμα τίτλων της Sony για το Move, καθώς και τί θα κάνουν οι ανεξάρτητες εταιρείες - ΕΑ, Activision, Sega, Namco κλπ. - με αυτό στους δικούς τους τίτλους. Ελπίζουμε οι τελευταίοι, μετά το τετράχρονο φιάσκο του πλήθους copy/paste και πρόχειρων τίτλων στη βιβλιοθήκη του Wii, το μάθημά τους να το έμαθαν...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ