PlayStation Move: H γνώμη μας

Ποιά είναι, απ' όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής;

To PlayStation Move, πέρα από κάθε αμφιβολία, έχει τις προδιαγραφές για να αποδείξει και τα δύο. Αλλά... δεν είναι μόνο οι τεχνικές δυνατότητες του PlayStation Move αυτές που κρίνονται. Είναι κι άλλα πράγματα. Κι όπως σχεδόν περιμέναμε - το ίδιο έχει καταλήξει να συμβαίνει σχεδόν πάντα με τις νέες τεχνολογίες και προϊόντα πια - το πρώτο κύμα τίτλων του PlayStation Move είναι μεν ικανοποιητικό για αρχή, αλλά όχι τόσο υψηλού επιπέδου όσο θα θέλαμε. Με την έκφραση "όσο θα θέλαμε", εννοούμε πως ναι, τα games που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι άκρως διασκεδαστικά, αλλά δεν είναι τόσο "μπροστά" ώστε να αναδεικνύουν εντυπωσιακά τις ικανότητες του Move και του PS3. Τα γραφικά είναι υψηλής ευκρίνειας και σαφώς λεπτομερέστερα του Wii, ο ήχος το ίδιο, αλλά οι μηχανισμοί είναι παρόμοιοι. Όχι ίδιοι, παρόμοιοι. Και... πώς να το θέσουμε: θα θέλαμε να το δούμε αυτό το "κάτι παραπάνω", αφού οι τεχνικές δυνατότητες του όλου συστήματος ξεκάθαρα το επιτρέπουν.

Ασχέτως των προσδοκιών μας, πάντως, η επαφή μας με το PlayStation Move κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών μάς άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων για το σύστημα αυτό καθ' αυτό. Η διασύνδεση Bluetooth μπορεί να μεταφέρει τις εντολές μας χωρίς το παραμικρό ίχνος καθυστέρησης και το PS3 να τις επεξεργαστεί και απεικονίσει ακαριαία - κάτι πάρα πολύ σημαντικό σε πολλές κατηγορίες τίτλων. Για παράδειγμα, οι hardcore gamers (που είναι ανυπόμονοι κι απαιτητικοί) μπορούν να είναι βέβαιοι ότι τίτλοι δράσης όπως τα Resident Evil 5 Gold και SOCOM 4 υιοθετούν την ανίχνευση κίνησης με τρόπο εντυπωσιακά αποτελεσματικό και αξιόπιστο. Στον ορίζοντα, δε, βρίσκονται υπερπαραγωγές επιπέδου Κillzone 3, οι οποίες θα βάλουν σε πειρασμό ακόμη και τους... ορκισμένους οπαδούς των joypad.

Φυσικά η Sony αυτή τη στιγμή δίνει έμφαση - και καλά κάνει - στο ευρύτερο κοινό, όχι μόνο αυτό των hardcore gamers. Εκεί βοηθά πολύ η τεχνολογική υπεροχή του PS3, καθώς σε τίτλους όπως π.χ. το Start the Party, μπορεί να συνδυάζει δεδομένα από το Move με 3D γραφικά υψηλής ευκρίνειας, σε πραγματικό χρόνο. Η Sony έχει φροντίσει αυτή τη φορά ώστε οι ομάδες ανάπτυξης games για το PlayStation3 έχουν στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να εμπλουτίσουν τη δράση σε ήδη υπάρχοντες τίτλους αλλά - κυρίως - να μελετήσουν την ανάπτυξη νέων παραγωγών που θα αξιοποιούν πλήρως τί μπορεί να κάνει το Move. Κάτι που μας ενδιαφέρει περισσότερο, ειδικά σε βάθος χρόνου, ώστε να διαφοροποιηθούν οι τρεις προτάσεις μεταξύ τους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ